12 aprilie 2021

În Franța, politicienii, oamenii de afaceri și judecătorii iau masa în restaurantele clandestine

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Un reportaj cu camera ascunsă al canalului de televiziune francez M6 descoperă o rețea clandestină de restaurante de lux în Paris, astfel încât politicienii, oamenii de afaceri și judecătorii să poată sări peste carantină.
Închiderea este o adevărată glumă. Aceiași persoane care impun regulile draconice, acolo, la fel că și la noi,  sunt însărcinate să-și bată joc de ele pentru că sunt absurde. Procurorii ar trebui să deschidă o anchetă penală, spune presa din Hexagon.
Restaurantele din Franța s-au închis la sfârșitul lunii octombrie din cauza unei stingeri nocturne, dar reportajul difuzat vineri seară oferă ca exemplu un restaurant de lux din Paris care era încă deschis clandestin pentru clienți de prim nivel.
Înregistrarea a fost efectuată cu o cameră ascunsă și un angajat, sub protecția anonimatuluu , identificat ca organizator de evenimente al unuia dintre aceste restaurante secrete, a dezvăluit că săptămâna trecută a mâncat în două sau trei restaurante clandestine cu mai mulți miniștrii din actualul guvern de la Paris.
Unii l-au identificat ca fiind Pierre Jean Chalençon, proprietarul „Palais Vivienne”, un restaurant de lux situat în centrul Parisului. După scandal, avocatul său a trimis o declarație în care neagă că s-ar fi întâlnit cu miniștrii pentru a lua masa în secret.
„Oamenii care vin aici își scot măștile”, potrivit unui lucrător al unuia dintre restaurante. „Odată ce treci de ușă, nu mai există coronavirus”, spune unul dintre organizatorii petrecerilor.
Raportul arată, de asemenea, publicului o petrecere privată într-un loc elegant, unde nici mesenii, nici chelnerii nu poartă măști și nici nu păstrează distanța socială. Că atare, și în Franța, că și în România, regulile impuse au o dubla măsură, fapt care este o dovadă în plus despre cât de caraghioasă este aceasta „pandemie”.
Auto: Ciprian Pop