27 mai 2022

În Japonia, nimeni nu poate fi vaccinat fără a fi în prealabil informat despre efectele adverse

Brasov, Romania - February 21, 2021: Doctor using Pfizer-BioNTech Covid-19 vaccine on a white background.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Într-un articol anterior, făceam referire la faptul că guvernul japonez a ordonat etichetarea vaccinurilor împotriva coronavirusului pentru a avertiza asupra efectelor adverse. În plus, autoritățile de la Tokyo solicită, de asemenea, ca efectele adverse să fie raportate oficial în termen de 28 de zile de la injecții pentru a le studia și a găsi modalități de contracarare.

Politica japoneză contrastează cu alte țări, cum ar fi Spania sau România, unde efectele adverse sunt reduse la minimum în raportările autorităților sanitare naționale și legătura lor cu vaccinurile este negată, pentru a promova ceea ce unele guverne numesc „vaccinarea masivă și nediscriminatorie”…

În plus, Japonia subliniază consimțământul informat și autonomia de sănătate a pacientului, care din 1945 au fost piloni ai medicinei în majoritatea țărilor lumii. Companiile farmaceutice ar trebui să îndemne candidații să-și consulte medicul înainte de a se injecta.

Guvernul japonez este îngrijorat în special de riscul de miocardită la bărbații tineri cărora li s-au injectat vaccinurile Pfizer sau Moderna.

În prezent, există trei vaccinuri disponibile în Japonia. Etichetele de pe Pfizer și Moderna indică faptul că „acest produs conține un aditiv care nu a mai fost folosit niciodată într-un vaccin”.

De asemenea, în Japonia se injectează AstraZeneca, deși guvernul îl recomandă doar persoanelor de 40 de ani și peste. Eticheta se referă și la noul tip de aditiv din injecții.

Site-ul web al Ministerului japonez al Sănătății încurajează cetățenii să se vaccineze. Totuși, el subliniază că nu este obligatoriu: „Deși încurajăm toți cetățenii să primească vaccinul covid-19, acesta nu este obligatoriu. Vaccinarea se va face doar cu acordul persoanei care urmează să fie vaccinată după ce au fost furnizate informații”, se arată pe site-ul instituției citate(*).

În plus, guvernul nipon recomandă celor care iau în considerare vaccinarea să se gândească cu atenție atât la eficacitatea, cât și la efectele secundare: „Vă rugăm să vă vaccinați din proprie inițiativă, înțelegând atât eficacitatea prevenirii bolilor infecțioase, cât și riscul de efecte secundare. .. Nicio vaccinare nu va fi efectuată fără acord”, spun japonezii.

Companiile nu pot obliga lucrătorii să se vaccineze. Lucrătorii nu pot discrimina pe cei care refuză injecțiile: „Vă rugăm să nu forțați pe nimeni de la locul dvs. de muncă sau din cercul dumneavoastră să se vaccineze și să nu discriminați pe cei care nu au fost vaccinați”, spun anunțurile oficiale de la Tokyo.

Guvernul a emis instrucțiuni pentru tratarea plângerilor în cazul în care cineva este discriminat la locul de muncă în ceea ce privește vaccinurile.

(*) Https://www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/news/20211204_12/

A consemnat Ciprian Pop