10 august 2022

În luna septembrie Raftul Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba poposeşte la Şpring

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Miercuri, 22 septembrie 2021, de la ora 12:00, la Biblioteca Comunală Şpring, va avea loc inaugurarea unui nou Raft al Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” în Judeţul Alba.

Evenimentul se va derula cu respectarea normelor legale în vigoare privind măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Parteneri în această nouă activitate din cadrul proiectului 2.9 Fondul Special – Raftul Bibliotecii Judeţene Lucian Blaga în Judeţul Alba sunt: Primăria Comunei Şpring, Consiliul Local Şpring şi Biblioteca Comunală Şpring.

Inaugurarea Raftului Bibliotecii Judeţene Lucian Blaga în Judeţul Alba la Şpring va avea loc în prezenţa domnului Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, a doamnei Iulia Stănilă, primarul comunei Şpring şi a domnului Silvan Stâncel, managerul Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba.

Totodată activitatea se bucură de sprijinul Parohiei Ortodoxe din localitatea Şpring şi de prezenţa scriitorului Virgil Todeasă, cetăţean de onoare al comunei şi a meşterului iconar Nicu Munteanu declarat în anul 2013 Tezaur Uman Viu, de către UNESCO.

Proiectul 2.9 Fondul Special – Raftul Bibliotecii Judeţene Lucian Blaga în Judeţul Alba are ca scop, pe de o parte sprijinirea bibliotecilor în diversificarea fondului de carte, iar pe de altă parte îndrumarea metodologică a bibliotecarilor în desfăşurarea unor activităţi de promovare a cărţii, a scriitorilor şi de implementare a unor activităţi cultural-educative, totul în beneficiul comunităţilor locale.

Obiectivele proiectului sunt constituirea, organizarea, administrarea şi dezvoltarea unui fond de carte, oferit cu titlu de împrumut de către Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba către bibliotecile publice din judeţul Alba în scop de informare, consultare, cercetare sau petrecere a timpului liber, respectiv intensificarea relaţiilor de parteneriat dintre Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, ca for metodologic, şi reţeaua de biblioteci publice din judeţul Alba.

Implementarea proiectului deschide o importantă oportunitate pentru fiecare bibliotecă publică de a-şi lărgi sfera de activităţi cultural-educative şi de a veni în sprijinirea nevoilor de lectură din comunitatea respectivă prin creşterea şi diversificarea fondului de carte.