28 ianuarie 2022

În Recea, MDLPA va construi un centru nou de terapii alternative pentru copiii cu dizabilităţi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, a semnat contractul de finanţare „Alternative Therapies in Maramureş and Ivano Frankivsk”, derulat în cadrul Programului Operaţional România – Ucraina 2014-2020.

Proiectul are ca obiectiv general îmbunătăţirea serviciilor medicale şi a celor alternative pentru copiii cu dizabilităţi din Maramureş şi Ivano-Frankivsk. În acest sens, se va construi un centru nou pentru terapii alternative în Recea (judeţul Maramureş), care va cuprinde 7 cabinete medicale pentru terapii specifice, un parc senzorial şi o arenă mare pentru terapie inovatoare cu animale (cai, ponei şi câini) şi se va reabilita Clinica pentru copii a Spitalului din Ivano-Frankivsk (Ucraina), secţia de terapii alternative, care cuprinde 3 cabinete medicale, o sală mare de sport şi un hol de acces.

Contractul, în valoare totală de 3.349.588,15 euro (din care 1.300.000 euro reprezintă fonduri nerambursabile), are ca beneficiar-lider Consiliul Judetean Maramureş, şi ca parteneri Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş şi Comitetul executiv al Consiliului Municipal Ivano-Frankivsk din Ucraina.

Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni.