16 octombrie 2021

În Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina în ultimele trei zile nu au fost internaţi pacienţi infectaţi cu virusul SARSCOV2

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina în ultimele trei zile nu au fost internaţi pacienţi infectaţi cu virusul SARSCOV2, iar numărul pacienţilor din ATI s-a redus simţitor, în prezent jumătate din paturile destinate ATI COVID fiind ocupate.

Se fac eforturi la nivelul spitalului în vederea reînceperii activităţii pe anumite sectoare care au fost restrânse sau suspendate din cauza restricţiilor impuse de pandemie. În acest sens, începând cu data de 01.06.2021 se va relua activitatea, iniţial în spitalizare de zi în cadrul Compartimentelor Boli Cronice şi Dermatovenerologie – compartimente care funcţionează în locaţia exterioară spitalului din Municipiul Slatina, str.Drăgăneşti nr.13.

În funcţie de evoluţia epidemică, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina îşi propune şi trecerea la forma de spitalizare continuă, dacă situaţia o va permite.

De asemenea, tot în regim de spitalizare de zi, funcţionează în prezent şi Laboratorul recuperare, medicină fizică şi balneologie, oltenii fiind aşteptaţi să se programeze pentru a beneficia de serviciile de recuperare de specialitate.

În ceea ce priveşte activitatea din Ambulatoriul integrat spitalului, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina îşi propune menţinerea programului în două ture pentru cabinetele din specialităţile cu adresabilitate crescută, mai ales din rândul pacienţilor cu boli cronice, respectiv: neurologie, psihiatrie, diabet, nutriţie şi boli metabolice, oftalmologie şi oncologie şi recomandăm pacienţilor să se programeze şi în tura de după-amiază, în vederea evitării disconfortului creat de aglomeraţie şi timpii de aşteptare lungi.

În urma Instrucţiunii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împoriva SARS-Cov-2 comunicate spitalului în data de 18.05.2021, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina se constituie în centru de vaccinare pentru pacienţii cu boli cronice eligibili în vederea vaccinării internaţi în unitatea sanitară.

Manager,
Angela NICOLAE