19 ianuarie 2022

În Stagiunea de marţi seara, trio „ARS SPIRITUM”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Pentru prima oară în Stagiunea de marţi seara, un trio de ancii! „Ars Spiritum” înseamnă Lavinia Opriş (oboi), Alexandra Stanciu (fagot) şi Sebastian Antoneac (clarinet).

Format în 2019, ansamblul a luat naştere din plăcerea descoperirii repertoriului muzicii de cameră, cu precădere cel semnat de autori necunoscuţi. Un prim recital la Palatul Şuţu, la începutul anului 2020, i-a încurajat în dorinţa de a include în programe piese necântate în mod obişnuit, dar nu numai.

” ‘Ars Spiritum’ are ca ambiţie formarea unei identităţi bazată pe un repertoriu atipic, ales cu grijă, care să reflecte pasiunea pentru teritoriul compoziţional generat de întâlnirea dintre cele trei instrumente de lemn cu ancie. Trio-ul ‘Ars Spiritum’ continuă marea tradiţie franceză a ansamblurilor de suflători de lemn, dar alege să vorbească un limbaj modern, în care miza este pusă pe naturaleţe interpretativă şi de comportament.” (Maria Balabaş)

Pentru primul lor recital din cadrul Stagiunii de marţi seara cei trei muzicieni au alăturat trei nume de compozitori: Beethoven, Scarlatti şi Zilvinas Smalys.

Marţi 26 octombrie, ora 19, Ateneul Român, Sala mică

Stagiunea de marţi seara

Trio ARS SPIRITUM

LAVINIA OPRIŞ – oboi
SEBASTIAN ANTONEAC – clarinet
ALEXANDRA STANCIU – fagot

Program
Ludwig van Beethoven – Trio în do major, op. 87
Domenico Scarlatti / Dinu Lipatti – Trei sonate pentru oboi, clarinet şi fagot
Zilvinas Smalys – Suită lirică

Recital realizat în parteneriat cu Radio România Muzical

Biletele se pot procura:

– De la Casa de Bilete a Ateneului Român

Program: Marţi – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar. Telefon: 021.315.68.75

– Online, accesand site-ul www.fge.org.ro – sectiunea „Calendar”.Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condiţiile prevăzute de lege.

Accesul în sala Ateneului Român este permis „cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă toţi participanţii sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 şi este asigurată purtarea măştii de protecţie”.Verificarea acestor condiţii se va face înainte de accesul în incinta Ateneului Român.