17 octombrie 2021

În staţiunea Mamaia va fi înfiinţată o perdea de arbuşti pe plajă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, viceprimarul Ionuţ Rusu şi directorul executiv adjunct al Direcţiei Gestionare Servicii Publice, Horia Constantinescu, s-au întâlnit astăzi cu reprezentanţii mediului de afaceri care îşi desfăşoară activitatea în sectorul turistic, în special în staţiunea Mamaia.

S-a discutat despre gestionarea eficientă a spaţiilor verzi, curăţenie şi aşteptările celor două părţi cu privire la salubritate, despre amenajarea unui sistem de irigaţii pentru întreţinerea spaţiilor verzi şi despre înfiinţarea unui sistem de protecţie prin care nisipul să nu mai fie purtat de vânt pe promenadă.

„Am discutat cu ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, şi în staţiunea Mamaia va fi înfiinţată o perdea de arbuşti pe plajă, care să nu mai permită mutarea nisipului pe promenadă. Se depun eforturi considerabile pentru a muta nisipul de pe promenadă pe plajă de fiecare dată când bate vântul mai tare şi dacă putem împiedica acest lucru o vom face”, a declarat primarul Vergil Chiţac.

Pentru unele probleme, cele două părţi au găsit soluţii de gestionare comună, în sensul în care operatorii din turism au promis că nu vor mai scoate deşeurile din spaţiile proprii decât în intervalul orar în care acestea trebuie ridicate şi le vor recicla, iar municipalitatea s-a angajat să răspundă prompt solicitărilor acestora.

În plus, agenţii economici şi autoritatea locală au decis să găsească împreună o soluţie şi în ceea ce priveşte construcţiile care se derulează în perioada sezonului estival.

Având în vedere aglomeraţia din staţiunea Mamaia în plin sezon estival, s-a căzut de acord că este nevoie ca punctul de intervenţie înfiinţat pentru perioada verii, dotat cu o maşină de pompieri şi un echipaj SMURD, să fie marcat corespunzător, în aşa fel încât să nu poată fi ocupat de alte autovehicule atunci când autospecialele sunt solicitate pentru intervenţii.

După un an în care evenimentele nu au fost permise, în care industria ospitalieră a suferit foarte mult, viceprimarul Ionuţ Rusu a invitat operatorii din turism să se alăture municipalităţii în evenimentele pe care le va organiza. „Imediat ce va fi stabilit, vă vom trimite un calendar al evenimentelor pe care ni le-am propus până acum pentru această vară şi vă invit să veniţi alături de noi. Avem spaţii generoase în care putem organiza evenimente, avem toate ingredientele culturale şi multiculturale, trebuie doar să profităm de ele şi să le oferim turiştilor tot ce avem noi mai frumos”, a declarat viceprimarul Ionuţ Rusu.