26 mai 2022

INA a deschis seria consultărilor cu beneficiarii formării profesionale

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Institutul Naţional de Administraţie (INA) a organizat, în data de 23 martie 2021, webinarul cu tema Dezvoltarea resurselor umane din administraţia publică prin calitate, inovaţie şi performanţă, deschizând, astfel, seria consultărilor cu beneficiarii programelor de formare profesională.

Webinarul a fost organizat ca o platformă de discuţii, în vederea identificării şi analizării modalităţilor prin care programele de formare pot contribui la schimbarea administraţiei publice. Iniţiativa a fost primită cu deschidere, evenimentul reunind secretari de stat, secretari generali, funcţionari publici de conducere din structurile de resurse umane din ministere, instituţii publice ale administraţiei centrale.

Corina Licea, preşedinta INA, a prezentat misiunea şi obiectivele Institutului, activităţile derulate în domeniul formării profesionale, al cercetării, al atragerii finanţărilor europene, precum şi noua abordare în ceea ce priveşte gândirea proceselor de formare, implicarea stakeholderilor, introducerea de tehnici inovative în administraţia publică românească.

Evenimentul a facilitat schimbul de idei, discuţiile fiind interactive, participanţii şi-au afirmat interesul pentru continuitatea colaborării cu Institutul Naţional de Administraţie şi au apreciat flexibilitatea INA în ceea ce priveşte digitalizarea formării. Totodată, s-a vorbit despre transformarea INA într-un hub de învăţare, despre ce teme de studiu sunt de interes pentru fundamentarea unor decizii în administraţie.

„Vă asigur că demersul nostru va fi acela de a livra excelenţă în formare, de a fi o instituţie etalon şi pentru acest deziderat vom lucra alături de beneficiarii programelor noastre, identificarea nevoilor reale de formare fiind o etapă esenţială pentru asigurarea calităţii în formare. Vom pune oamenii pe primul loc, vom colabora cu organizaţiile implicate în reforma administraţiei publice, şi aici menţionez în primul rând Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, ţinând cont de misiunea complementară şi de proiectele comune pe care intenţionăm să le dezvoltăm”, a subliniat Corina Licea.