15 august 2022

„Inamicul nu a reușit, așa că a schimbat tactica” spune Statul Major de la Kiev

Distribuie pe rețelele tale sociale:
„Inamicul nu a reușit, așa că a schimbat tactica” spune Statul Major de la Kiev

Este a opta zi de când forțele de ocupație ruse au invadat Ucraina.

Nereușind în aproape toate zonele în care înaintau, aceștia au recurs din nou la tactici de bombardare nocturnă a zonelor rezidențiale ale marilor orașe, potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

În direcția Volyn, inamicul continuă să facă demonstrații de-a lungul frontierei de stat.

În direcția Polissya, inamicul încearcă să efectueze operațiuni ofensive în zona așezărilor Kozarovychi, Vyshhorod, Fastiv și Obukhiv. S-a remarcat desfășurarea ulterioară a taberelor logistice de teren în districtele Borodyanka, Katyuzhanka și Gavronshchyna.

În direcția de nord, ocupanții ruși, fără succes au încercat să pătrundă în orașele ucrainene Cernihiv, Nijn și Sumy, Lebedin și Okhtyrka, provocand ciocniri cu Forțele Armate ale Ucrainei, încearcă să ajungă la periferia nordică a Kievului.

În direcția Slobozhansky, inamicul desfășoară o operațiune ofensivă în zonele Zolociv, Harkov, Balakliya, încercând să continue ofensiva în direcția Lozova.

În direcția Donețk, ocupanții, cu sprijinul artileriei, își continuă operațiunile ofensive în zonele așezărilor Novy Aidar, Volnovakha și Mariupol. Inamicul nu a atins scopul principal de a captura Mariupol și de a ajunge la granița administrativă a regiunilor Donețk și Lugansk.

În direcția Tavriya, inamicul nu abandonează încercările de a conduce o operațiune ofensivă. După regruparea și introducerea unei părți din rezervele operaționale, își concentrează principalele eforturi în direcția Nikolaev – Voznesensk.

În Zona Operațională a Mării Negre, grupurile navale ale Flotei ruse a Mării Negre, spun ucrainenii, continuă să tragă asupra navelor civile și să captureze marinari.

Pentru prima dată în Rusia, a fost recunoscut faptul deceselor în masă și al rănirii propriilor soldați. În cadrul briefing-ului, Ministerul Apărării al Federației Ruse a dat publicității propriile informații cu privire la pierderi: 498 de morți și 1.597 de răniți.

O parte din forțele inamice continuă să opereze în zonele așezărilor Energodar, Vasylivka, Tokmak, Novopetrivka. După regruparea și introducerea unei părți din rezervele operaționale din brigada 205 separată de infanterie motorizată a Armatei 49 Generale a Forțelor Armate Ruse, continuă ofensiva pentru a ajunge la periferia oraselor Zaporijiei și Mariupol.

În apele Mării Negre are loc o mișcare a detașamentului de debarcare al Flotei Mării Negre a Federației Ruse format din patru nave mari de debarcare însoțite de trei bărci cu rachete în direcția Odessa.

Statul Major a făcut apel și la cei care publică aproape imediat informații despre evenimente.

Surse militare susțin ca, la 1 martie, Belarusul a intrat în război împotriva Ucrainei. Echipamentul militar bielorus a trecut ilegal granița de stat cu Ucraina, în zona Cernihov.

A consemnat Ciprian Pop
Sursa foto: Bzi.ro