Publicat: 9 Mai, 2018 - 18:44

Miercuri, 9 mai 2018, în zi de mare sărbătoare pentru români, bucureștenii au devenit mai bogați cu un nou spațiu dedicat lecturii. În Strada Colței nr. 27, într-un spațiu în care rafinamentul și bunul gust se întâlnesc cu pasiunea pentru citit și cunoaștere, s-a deschis Biblioteca de limbi străine Elena Văcărescu, o nouă filială a Bibliotecii Metropolitane București.

La festivitatea de deschidere au participat din partea Primăriei Generale a Capitalei Doamna Viceprimar Tomnița Michaela Florescu, domnul Viceprimar Aurelian Bădulescu și domnul Traian Constantin Petrescu, Director Executiv al Direcției Cultură, Învățământ, Turism, alături de bibliotecari și un numeros public iubitor de carte.

Cu un fond de aproape 5000 de documente, Biblioteca de Limbi Străine, Elena Văcărescu cuprinde colecția de limbă franceză cu același nume, dar urmează ca în curând să se îmbogățească și cu documente în limbile engleză, germană, spaniolă și italiană.

Sperăm ca imobilul cochet din Strada Colței nr. 27 să devină locul de întâlnire preferat al celor ce doresc să învețe o limbă străină, sau care sunt deja vorbitori rafinați ai unei limbi de circulație internațională, dar și al celor care doresc să lectureze în original operele unor autori străini celebri.

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice în subordinea Primăriei Municipiului București, a cărei principală misiune este cea de a facilita accesul gratuit și nediscriminatoriu la informare și lectură, atât în spațiile proprii, cât și/sau prin serviciul de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: