Publicat: 15 Septembrie, 2016 - 17:05
Share

Marți, 20 septembrie, va avea loc inaugurarea Centrului de Tranzit, Asistenţă şi Consiliere pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie a copilului din Baia Mare.

La inaugurare vor participa Dragoș Pîslaru, Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ștefan Dărăbuș, director regional Hope and Homes for Children, Europa Centrală și de Sud, Marco Hößl, CEO Kaufland România, Maria Gheorghiu, consilier de stat în cadrul Cancelariei Primului Ministru, domeniul Incluziune socială și Bogdan Gavra, Director Serviciul Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Baia Mare. Chef Adrian Hădean le va oferi sfaturi tinerilor din centru despre cum să se gospodărească singuri în bucătărie. Gazda evenimentului va fi Dragoș Bucurenci, purtător de cuvânt Hope and Homes for Children România.

Construcția Centrului de Tranzit, Asistenţă şi Consiliere pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie a copilului a fost demarată în vara anului 2015, cu sprijinul financiar al companiei Kaufland România, pe un teren pus la dispoziție de Primăria Municipiului Baia Mare. Centrul, cu o capacitate de 19 locuri, are scopul de a rezolva problema critică a locuirii, dar și a educaţiei /asistării tinerilor vulnerabili privind integrarea socială, formarea profesională și accesul pe piața muncii pe raza judeţului Maramureș. Pentru fiecare tânăr se va asigura evaluarea competenţelor, a potenţialului și a carenţelor în dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă și se va întocmi un plan individual de incluziune și ocupare.

Evenimentul de inaugurare va avea loc în Baia Mare, Str. Cuza Vodă nr. 8 (vizavi de Școala nr. 17) marți, 20 septembrie 2016, de la ora 10.45.