15 august 2022

Încă 10 staţii de încărcare a maşinilor electrice vor fi instalate în Sibiu până la finalul anului

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria Sibiu a contractat proiectarea şi execuţia lucrărilor de instalare a încă 10 staţii de încărcare a vehiculelor electrice şi hibride. Firma Street Lighting SRL va elabora proiectul tehnic şi detaliile de execuţie, va realiza documentaţia pentru obţinerea avizelor pentru amplasarea staţiilor în teren, le va instala şi le va pune în funcţiune în termen de 5 luni de la semnarea contractului.

„În Sibiu există în prezent 5 staţii publice de încărcare, duble, în parcarea de pe Cazarma 90 şi în cea supraterană, de mare capacitate, din cartierul Hipodrom.

După amplasarea acestor 10 staţii noi, urmează să instalăm în Sibiu alte 45 de staţii prin proiectul depus pentru achiziţionarea de autobuze care să deservească transportul în zona periurbană a oraşului. De asemenea, prin proiectele de eficientizare energetică a unor clădiri publice, este prevăzută instalarea a încă 10 astfel de puncte de alimentare.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Cele 10 staţii vor fi instalate în zona centrală, dar şi în cartiere:

– În parcarea de pe strada Rahovei, în zona Aleii Şelimbăr
– În parcarea de pe Calea Cisnădiei, în zona intersecţiei cu strada Siretului
– În parcarea de pe Calea Şurii Mari din zona intersecţiei cu Drumul Ocnei (lângă sediul Direcţiei Sanitar-Veterinare)
– În parcarea publică din spatele „Centrului Cultural Ion Besoiu”
– 2 staţii în parcarea de pe Cazarma 90
– 2 staţii pe strada 9 Mai, în zona Gării (parcarea de lângă Parcul Piaţa 1 Decembrie 1918)
– În parcarea de pe strada Vasile Cârlova, în zona intrării la Stadion
– În parcarea publică din Piaţa Aurel Vlaicu (în faţa băncii Raiffeisen).

Fiecare staţie va avea câte două puncte de încărcare, unul cu o putere de 22kW (încărcare lentă), şi respectiv unul de 50kW (încărcare rapidă).

Valoarea investiţiei se ridică la 1,55 de milioane de lei, bani asiguraţi din Fondul de Mediu, Primăria Sibiu înscriindu-se în „Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţă de judeţ” iniţiat de către Administraţia Fondului pentru Mediu.

Serviciul Comunicare
Primăria Municipiului Sibiu

Sursa foto Facebook Primăria Municipiului Sibiu