Publicat: 6 Decembrie, 2014 - 18:30

Programul pentru reabilitarea termică a imobilelor de locuințe din Sectorul 4 continuă datorită unui contract de împrumut rambursabil de la Banca Europeană de Investiții. Astfel, potrivit edilului, încă 150 de blocuri vor fi anvelopate termic, lucrările urmând să înceapă în luna martie a anului viitor. 

"Sunt bucuros să vă informez că în data de 10 octombrie 2014 a fost semnat contractul de împrumut rambursabil cu Banca Europeană de Investiții în valoare de 22.470.000 de euro. Suma reprezintă 75% din valoarea programului de reabilitare termică al Primăriei Sectorului 4 pentru perioada 2014-2017", a anunțat primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone.

În cadrul programului multianual privind creşterea performanţelor energetice a blocurilor de locuințe în perioada 2012-2017, Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti şi-a propus continuarea şi realizarea termoizolării a încă 150 de blocuri, programul urmând să cuprindă în total un număr de 300 de imobile ce vor fi realizate în perioada amintită, lucrările demarând în luna martie 2015, după trecerea perioadei de iarnă.

Lista cu imobilele ce urmează a fi reabilitate va fi publicată începând cu lunile ianuarie/februarie 2015.

"Până la această dată direcția de specialitate din cadrul Primăriei Sectorului 4 va contacta Asociațiile de proprietari care au depus solicitări în acest sens pentru imobile și pentru care a fost întocmit Auditul Energetic și documentația de avizare, în vederea semnării noilor contracte de mandat și a documentelor aferente în conformitate cu Hotărârea Consiliului Local nr. 90/2014 privind cota de cofinanțare a programului de către asociațiile de proprietari. Astfel, conform legii, cofinanțarea suportată de cetățeni este în valoare de 20% din valoarea lucrărilor privind reabilitarea termică a imobilului", a mai anunțat Piedone pe pagina sa de Facebook.