10 august 2022

Încă cinci săptămâni de teatru în aer liber

Distribuie pe rețelele tale sociale:

PUBLICUL REVINE CU PLĂCERE LA SEAS 2022: UNII SPECTATORI ŞI-AU LUAT BILETE LA PESTE 20 DE SPECTACOLE

Cea de-a treia săptămână din cele opt ale Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului – SEAS 2022 a adus pe scenă patru spectacole excelente, vizionate de un număr mare de spectatori.

Spectacolul Teatrului de Stat Constanţa, „Goi puşcă” de Simon Beaufoy, a adunat peste 400 de spectatori la Teatrul de vară Soveja, iar atmosfera a fost incendiară şi aplauzele, furtunoase. Cei care nu au reuşit să ajungă săptămâna trecută mai au o şansă să vadă reprezentaţia de marţi, 9 august.

Artiştii Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, cu spectacolul „Bonjour, bonne nuit, Paris”, au oferit un regal de şansonete de neuitat şi frumoase momente de balet, inspirat legate într-un scenariu de tipul „teatru în teatru”.

În zilele următoare am putut vedea actori de mare calibru, precum Marian Râlea, Dana Rogoz, Anca Sigartău, Florentina Ţilea şi alţii.

În centrul oraşului, pe scena montată în Parcul Arheologic, au fost UNTEATRU Bucureşti, cea mai prestigioasă companie independentă de teatru din România, cu spectacolul „Proof” de David Auburn, care a fost sold out, şi Teatrul Bulandra din Bucureşti, cu „Furtuna” după W.Shakespeare, un spectacol-concert în regia Adei Milea, de asemenea sold out.

Duminică seară, din cauza ploii, spectacolul Teatrului Globe Bucureşti, „Spune-mi ce-ai făcut cu banii” a fost suspendat. Această minunată comedie în regia Ancăi Sigartău a fost reprogramată miercuri, 10 august, la aceeaşi ora (21:00), în acelaşi loc (Parcul Arheologic).

Toate biletele deja achiziţionate îşi păstrează valabilitatea.

Pentru cei care, din diverse motive, nu pot veni la spectacol la noua dată programată, există posibilitatea de a recupera contravaloarea biletelor, până duminică, 31 iulie 2022, astfel:
– pentru cele achiziţionate fizic de la casă – direct la casele de bilete de la Sala Studio (str.I. Lahovary 2A) sau de la City Park Mall (Info Point),
– pentru cele cumpărate online prin platforma Mystage – trebuie trimisă o solicitare prin e-mail şi contravaloarea biletelor va fi virată în contul din care a fost făcută plata.

Data limită de 31 iulie este fixată pentru a putea pune la dispoziţia altor spectatori biletele rămase.

* * *

În această săptămână, Teatrul de Stat Constanţa îşi invită spectatorii la o nouă serie de spectacole, începând de joi, 28 iulie, ora 21:00, când este programată la Teatrul de Vară Soveja, una dintre comediile de succes ale trupei constănţene, „Cea mai frumoasă soţie” de Eugene Labiche, regia MC Ranin, un spectacol care nu a mai putut fi jucat în ultima vreme din cauza lipsei spaţiului adecvat – în contextul în care se desfăşoară lucrări de reabilitare a teatrului. Iată că SEAS 2022 oferă spectatorilor prilejul de a se întâlni din nou cu lumea burgheziei pariziene şi intrigile ei amoroase.

Vineri, 29 iulie, tot de la ora 21:00 – un concert de jazz excepţional al unei trupe condusă de muzicianul Sorin Zlat, ale cărui concerte şi turnee internaţionale conturează deja o valoroasă şi impresionantă carieră artistică. Sorin Zlat Band vine pe scena din Parcul Arheologic cu Groove Garden, un proiect de jazz-funk ce reuneşte muzicieni experimentaţi şi cunoscuţi pe scena jazz-ului românesc şi internaţional.

Sâmbătă, 30 iulie, ora 21:00 – una dintre cele mai reputate trupe de teatru din ţară, cea a directorului de scenă Victor Ioan Frunză, vine la Teatrul de vară Soveja cu spectacolul „Şcoala nevestelor” de J.B.P. Moliere. Cei care au mai văzut spectacole ale acestei trupe, actualmente aflate sub egida Centrului Cultural „Lumina” din Bucureşti, ştiu că la comediile clasice montate de V. I. Frunză se râde mult, iar intenţiile autorilor se dezvăluie, la distanţă de secole, la fel de proaspete ca în momentul primelor reprezentaţii.

* * *

Vă reamintim că pentru spectatorii care cumpără bilete din timp, TSC a iniţiat o campanie promoţională EARLY BIRD, primele 150 de bilete la fiecare spectacol programat la Teatrul de Vară Soveja şi primele 50 de bilete la fiecare spectacol programat pe scena din Parcul Arheologic având tariful redus de 30 lei.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe www.mystage.ro, de la Info Point City Park Mall, de la Sala Studio a Teatrului din str. Ion Lahovari nr. 2A, şi, cu o oră înainte, de la casieriile din locaţiile în care sunt programate spectacolele – Teatrul de Vară Soveja sau Parcul Arheologic.

SEAS este un eveniment organizat de Teatrul de Stat Constanţa şi finanţat de Consiliul Judeţean Constanţa. Partener principal este Primăria Municipiului Constanţa.

Mulţumim partenerilor noştri – Barrissimo Cocktail Bar, restaurantul Mangia Mangia, restaurantul Bierhaus, Plaja Gaia – care doresc să încurajeze participarea la evenimente culturale, aşa încât toţi spectatorii noştri beneficiază de reduceri prezentând un bilet la un spectacol din săptămâna respectivă. Mulţumim Florăria Magnolia pentru frumoasele buchete oferite participanţilor.