Publicat: 27 Februarie, 2016 - 16:53
Share

Încă un copil cu probleme digestive din Argeş a fost transferat, sâmbătă dimineaţă, la spitalul "Matei Balş" din Bucureşti, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Sorina Honţaru, precizând că în acest caz nu a fost confirmat sindromul hemolitic-uremic.

Pe de altă parte, reprezentanții Prefecturii Argeș au anunțat că un număr de 42 de copii care prezintă scaune diareice erau internați în spitalele din județul Argeș.

La Spitalul de Pediatrie Pitești se aflau 38 de copii, dintre care 27 mai mici de doi ani. Alți patru copii cu vârste sub doi ani sunt internați la alte unități medicale din județ, trei la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Pitești și unul la Spitalul Municipal Câmpulung Muscel.

Ministerul Sănătății a informat la rândul său sâmbătă că la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii 'Marie Curie' din Capitală sunt internați șase copii cu diagnosticul sindrom hemolitic uremic (SHU). Dintre aceștia, cinci copii se află internați pe secția de Nefrologie, 2 dintre ei făcând dializă peritoneală. Cel de-al șaselea copil este internat în secția de terapie intensivă (ATI) unde este supus procedurilor de dializă peritoneală și urmează tratament specific. Starea este gravă, dar stabilă, existând indicii privind simptomatologie neurologică. Este vorba despre un copil în vârstă de un an și patru luni, din Mioveni, transferat, la data de 24 februarie., de la Spitalul de Pediatrie din Pitești. Acesta are confirmat diagnosticul de sindrom hemolitic uremic cu complicații neurologice la debut și este într-o situație nefavorabilă.

Potrivit Ministerului Sănătății, în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost raportate Institutului Național de Sănătate Publică un număr de 12 de cazuri de boală diareică acută, fără SHU.