26 mai 2022

„Încă un rahat/Cîțu la Senat!“

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ne dăm în stambă ca în vremurile cele mai buimace. După o Anca Dragu, președinte al Senatului (bună pe funcție așa cum aș fi eu bun pentru postul de ayatollah peste mare), am progresat și mai acătări. L-am pus pe Vasilică Cîțu pe post de sperietoare!

Dacă ne spune cineva că suntem proști, protestăm. Considerăm afirmația prea dură și drept o ofensă la adresa autorității și a statului român. Dacă ne-o facem singuri, suntem buni și ne legăm speranțe. Dacă iese pe dos, ne plîngem că suntem blestemați și nu avem altă soluție. Din fericire, aveam destule variante. Orice tălîmb cu studii mai de Dă-i Doamne era mai bun decît acest personaj debarcat din funcția de prim-ministru pentru gafe, împrumuturi, nepricepere și o cumplită enervare a populației. Chiar și cu Alina Gorghiu în fruntea Senatului îi puteam garanta o protecție lui Klaus Iohannis.

La ce ne folosește Vasilică Cîțu pe postul de președinte al Senatului? Doar ca în cazul suspendării lui Klaus Iohannis să mutăm caricatura pe poziția principală în stat. Așa, ca al doilea om în România, Cîțu nu contează, nu se vede și nu poate avea nici o influență asupra premierului Nicolae Ciucă. Florin Vasilică Cîțu este bun pe funcția asta de dormitor politic doar ca să fie trezit cînd urmează suspendarea președintelui. Dacă va urma! Atunci, momîia de la Senat se va muta la Cotroceni și va juca rolul lui Crin Antonescu, și el adormit în post și trecut pe acolo ca gîsca prin apă.

Legile importante ale țării noastre se decid în Camera Deputaților. Acolo, cîrmaci va fi doctorandul în informații prea șifonatul Marcel Ciolacu, reprezentant al PSD-ului. Marcel Ciolacu la Camera Deputaților, plus posturile de la Finanțe, Transporturi, Apărare și Secretariatul general al Guvernului României înseamnă o putere aproape egală cu una dobîndită de un guvern monocolor. Cum îi vor contracara liberalii pe PSD-iști în guvern? Cu ce pîrghii? Cu Aurescu și cu Predoiu, cu generalul Ciucă și cu Bode?

Actuala structură a guvernului în formula impusă de PSD reprezintă o înfrîngere catastrofală pentru PNL. Trădează nepriceperea și dificultatea pentru toți negociatorii liberalilor. Toată distribuția este dezechilibrată, chiar dacă unora li se pare a fi pe bună dreptate. Vom avea un guvern cu față liberală, dar cu putere PSD-istă.

Cum vor merge lucrurile cu Vasilică Cîțu la Senat? Tot așa cum nu vor merge. La fel se va întîmpla și cu PNL-ul! De îndată după instalarea guvernului Ciucă, în PNL va începe decontul nemulțumirilor. Adică demolarea lui Florin Vasilică Cîțu de pe o funcție pe care o spurcă pentru lungă vreme prin mediocritate, incoerență și stupizenie.

Într-un sat de pe lîngă Arad, după o tragedie într-o familie, sătenii se strîng cu toții în jurul mortului și îi evocă viața. Și fiecare de cum sosește la priveghi salută cu o întrebare:

-Ai ce-i face?

Iar familia și sătenii veniți înainte îi răspund cu un paralizant și senin:

-N-ai ce-i face!