Publicat: 5 Noiembrie, 2018 - 12:00

Nu trecut nicio lună de la referendumul, încheiat cu un rezultat previzibil: invalidarea lui pentru lipsă de cvorum.

            Toţi cei care au dorit acest referendum şi au ales acest mecanism democratic, au obţinut o mare fâsâială!

            S-a pornit de la o minciună rostogolită de toate partidele, cum că poporul român, prin reprezentanţii lui din Patriarhia Română, din partidele politice de la putere şi din opoziţie şi, extrem de interesant, din Societatea civilă (care a şi iniţiat semnarea unei petiţii de către 3 milioame de votanţi, prin Coaliţia pentru Familia), şi-ar dori cu tot dinadinsul acest referendum, dar, desigur, nu a fost aşa!

            Să mă explic.

            Am numit această iniţiativă ca fiind o mare minciună pentru că nici măcar semnatarii petiţiei nu au venit la vot. Afirmaţia este susţinută de faptul că au fost şi voturi cu NU, am avut voturi din diaspora şi foarte mulţi votanţi din zona rurală, care sigur nu s-au aflat la baza listei de 3 milioane de semnături. Ori cei care s-au prezentat la urne au însumat cu puţin peste 3 milioane de voturi.

            Sigur, am văzut ce înseamnă când poporul nu este interesat de un asemenea subiect, care până la urmă nu le aduce nimic, ba chiar se pare că irită statele europene, care suspectează că România încalcă drepturile minorităţilor. Sunt convins că, în urma ultimei discuţii, de la Bruxelles, dintre Premierul Viorica Vasilica Dăncilă şi  Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, s-a stabilit că ar fi mai bine pentru România dacă partidele din eşichierul puterii ar renunţa la o implicare şi o aducere la vot a membrilor lor. Şi e clar că nu s-au implicat, având în vedere că nu a existat nici supraveghere şi nici numărătoare paralelă, aşa cum procedează partidele politice la orice scrutin.

            Oricum, cu puţin timp în urmă scriam şi prevedeam acest deznodământ, suspectând că acest referendum era menit să acopere multe din nerealizările celor care ne conduc, sau alte scandaluri publice zilnice prezentate pe toate canalele de ştiri ale televiziuilor din România.

            Am ratat încă un referendum. Ei şi?  Acest exerciţiu electoral este deja acoperit de un alt eveniment monden – arestarea omului de taină şi confidenta lui Băsescu Traian, fostul preşedinte al României (dacă aţi uitat cumva!) timp de zece ani, împreună fiind două personaje toxice şi corupte până în măduva oaselor pentru această naţiune. Această infractoare dovedită,  pe numele ei de fată Udrea Elena, se află departe de România, în Costa Rica. Ea are o  condamnare de 6 ani de închisoare pentru corupţie în ţara natală, pe care trebuie să-i execute într-o închisoare, nu să facă pictoriale la 10.000 km. distanţă de ţară.

            Subiectul naţional nu mai este lamentabila prestare a  întreagii clase politic dâmboviţene, chiar şi după referendumul din 6-7 octombrie 2018 şi nici atenţionarea doamnei comisar european Corina Creţu făcută  României, că noi, ca ţară, avem riscul major de a pierde miliarde de euro de la Comisia Europeană pentru că nu facem nimic pe zona autostrăzilor atât de necesare, precum Comarnic-Braşov, Piteşti-Craiova, Piteşti-Sibiu, Iaşi-Tg.Mureş. Subiectul fieerbinte al zilei este arestarea lui Udrea şi a fostei şefe DIICOT, Bica Alina!

Ăştia suntem, nu ne mai facem bine, ţara arde şi baba se piaptănă!

Asta e realitatea românească, dragii mei conaţionali. 

Cât priveşte referendumul pentru definirea familiei tradiţionale, le transmit politicienilor şi concetăţenilor noştri ce ne-a spus, cu mulţi ani în urmă, Episcopul Ieronim Sinaitul, că noi, românii, ne vedem de viaţa noastră ca toţi ceilalţi oameni de pe acest pământ:  Noi ne vedem de viața noastră în Hristos. Nu avem nevoie de referendum. Primim legile Domnului din conștiință și în deplină libertate. Lumea largă a decis ce a vrut ea, doar Hristos ne spune deslușit: calea care duce la Sine este îngustă și presărată cu multe greutăți, puțini apucând pe ea. Între timp, calea pierzării, este ușoară și mulți apucă pe ea. Nu-i ceva nou, Hristos, în atotștiința Sa, dumnezeiască, a spus aceasta, a spus ce face lumea, ce v-a alege. Să ne ajute Dumnezeu să facem întotdeauna alegerea cea bună și să trăiam după poruncile Sale! Lumea facă ce vrea ea. Acum este vremea libertății, dar, la judecată se va vedea cine a făcut alegerea bună. Pace de la Dumnezeu și cale de lumină!

Format: