8 octombrie 2022

Încălţăminte susceptibilă a fi contrafăcută, confiscată la frontieră

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, cu cetăţenie română şi R. Moldova, care transporta 48 de perechi de încălţăminte contrafăcută.

În data de 04 iulie a.c., în jurul orei 23.45, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari – I.T.P.F. Iaşi a oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Zaboloteni, un autoturism înmatriculat în România, condus de un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 23 de ani.

La controlul de frontieră, colegii noştri au descoperit pe bancheta din spate şi în portbagajul autovehiculului, 48 de perechi de articole de încălţăminte sport ce purtau însemnele grafice ale unor mărci înregistrate şi prezentau semne de contrafacere.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor în cauză, cu o valoare de aproximativ 18.790 de lei, în vederea confiscării şi expertizării.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, pentru produse identice sau similare.

Purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi: Comisar-şef de politie LAZĂR DENIS

Comunicat de presă – Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi

Sursa foto Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi