Publicat: 23 Martie, 2015 - 10:35
Share

'SOMEȘ' Satu Mare a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu de vegetație uscată, în localitatea Negrești Oaș.

La fața locului, s-au deplasat pompierii din cadrul Stației de Pompieri Negrești Oaș, care au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, acționând pentru lichidarea incendiului în colaborare cu S.V.S.U. Negrești Oaș și un număr șapte cetățeni angajați ai Ocolului Silvic Negrești Oaș.

Pompierii au localizat și lichidat incendiul cu operativitate, împiedicând propagarea acestuia la pădurea învecinată.

Din păcate, incendiul a fost observat și anunțat destul de târziu la numărul unic de urgență 112, astfel că au fost afectate de incendiu circa șase hectare de vegetație uscată.

Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de miriști, vegetație uscată și resturi vegetale are consecințe grave asupra comunității prin pierderi de vieți omenești, producerea de pagube materiale și afectarea mediului înconjurător.

În acest sens, reamintim cetățenilor care întreprind acțiuni de igienizare a terenurilor de vegetația uscată, următoarele măsuri specifice:

* Izolarea zonei de ardere față de drumuri, construcții, instalații, fond forestier, culturi agricole vecine prin executarea de fâșii arate;

* Executarea arderii numai pe timp de zi și doar în condiții meteorologice fără vânt;

* Parcelarea miriștilor în suprafețe de maxim 10 hectare prin fâșii arate;

* Supravegherea arderii până la finalizarea ei.

Compartiment Informare și Relații Publice