Publicat: 14 August, 2017 - 13:20
Share

Prefectul județului Cluj, Ioan Aurel Cherecheș, în calitatea sa de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, s-a deplasat la locul incendiului care a avut loc luni, 14 august 2017, în jurul orei 06:30, pe strada Vânătorilor, nr. 3, din municipiului Câmpia Turzii, la spațiul comercial aflat la parterul unui bloc de locuințe cu 4 niveluri.

Ca urmare a apelului telefonic primit la 112, pentru gestionarea situației, Inspectoratul pentru Situații de Urgență 'Avram Iancu' al județului Cluj a activat Planul Roșu pentru intervenție. Forțele de intervenție au evacuat 7 persoane, alte 26 de persoane autoevacuându-se până la sosirea echipelor de intervenție, iar 3 persoane au primit asistență medicală ca urmare a atacului de panică. Nicio persoană nu a necesitat internare.

Incendiul a fost stins la scurt timp după sosirea forțelor de intervenție.

Cu excepția spațiului locativ în care funcționa magazinul alimentar, nu au fost afectate apartamentele din blocul de locuințe. De asemenea, structura de rezistență a clădirii nu a fost afectată.

La locul evenimentului s-a intervenit cu: 1 autospecială de stingere a Serviciului Public Voluntar pentru Situații de Urgență Câmpia Turzii, 2 autospeciale de stingere ale Detașamentului de Pompieri Turda, 1 autoscară de intervenție la înălțime a Inspectoratului pentru Situații de Urgență 'Avram Iancu' al județului Cluj, 2 autospeciale pentru transport victime multiple SMURD Cluj și 1 ambulanță de la Serviciul de Ambulanță al județului Cluj.

De asemenea, la fața locului au acționat echipele de intervenție ale Inspectoratului de Poliție județean Cluj, ale S.C. E-ON Distribuție România S.A. și ale S.C. ELECTRICA S.A.