5 octombrie 2022

Incendiu la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, situată pe strada Trandafirilor, unde miercuri s-a produs un incendiu, are autorizaţie de securitate la incendiu obţinută în luna august 2020, potrivit managerului unităţii medicale, Dan Stana.

Managerul SJU Slatina a declarat că autorizaţia de securitate la incendiu pentru clădirea de pe strada Trandafirilor din Slatina a fost obţinută anul trecut, înainte de mutarea în acest imobil a Secţiei de Psihiatrie, care anterior a funcţionat într-un spaţiu situat pe strada Drăgăneşti din Slatina.

Clădirea de pe strada Trandafirilor a fost reabilitată anul trecut printr-o investiţie a Consiliului Judeţean Olt în valoare de şapte milioane de lei, toate dotările din acest spaţiu fiind unele noi.

Până în luna august 2020, Secţia de Psihiatrie a SJU Slatina a funcţionat într-o clădire nereabilitată, aparţinând Primăriei Slatina, aflată la distanţă de câţiva kilometri de sediul central al spitalului.

Un incendiu a izbucnit miercuri la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean din Slatina, la izolatorul clădirii situat la parter, unde se afla un pacient în sevraj, cel care ar fi declanşat incendiul. În clădire se aflau la acel moment 36 de pacienţi, opt dintre aceştia fiind transportaţi la UPU, iar ceilalţi fiind evacuaţi şi relocaţi la Slatina şi Schitu. Pacienţii nu au suferit arsuri.

Relocarea pacienţilor de Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, unde miercuri a izbucnit un incendiu la izolator, s-a încheiat, opt dintre aceştia fiind transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu.

Medicul Luciana Rotaru, coordonatorul SMURD Dolj care a participat la intervenţia de la Slatina, a precizat că niciunul dintre pacienţii aflaţi în Secţia de Psihiatrie în momentul izbucnirii incendiului nu a suferit arsuri sau intoxicaţie.

„Starea pacienţilor este bună, în sensul că sunt mulţi pacienţi implicaţi în această situaţie, dar nu afectaţi. Există la UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina opt pacienţi care sunt în curs de evaluare şi au fost categorisiţi ca şi cod galben, dar nu este o situaţie gravă la ei, nu este intoxicaţie cu fum, unul dintre pacienţi are sindrom de detresă respiratorie dar el era anterior acestei situaţii, carboxihemoglobinele lor sunt în regulă, nu au fost intoxicaţi cu fum, nu sunt arşi. Pentru ei a rămas să se găsească o soluţie de relocare. Pentru restul pacienţilor, care erau cu stare bună, normală, s-au găsit soluţii la două secţii de cronici, aici la Slatina şi la Spitalul de la Schitu. Pacientul care a provocat incendiul este la spital, este de cod galben din cauza agitaţiei, nu a inhalaţiei”, a spus medicul Luciana Rotaru.

Referitor la ceilalţi 28 de pacienţi de la Secţia de Psihiatrie a SJU Slatina, Băsăşteanu a precizat că 16 dintre aceştia au fost transferaţi la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, opt pacienţi au fost transferaţi în fosta clădire a Secţiei de Psihiatrie situată în Slatina, pe strada Drăgăneşti, iar patru pacienţi au fost externaţi.

Managerul SJU Slatina, Dan Stana, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că dintre cei opt pacienţi care au fost transportaţi la UPU în urma incendiului, şapte vor fi transferaţi în clădirea de pe strada Drăgăneşti, toţi fiind conştienţi, în stare stabilă, iar unul dintre pacienţi va rămâne deocamdată la UPU.