Publicat: 12 Octombrie, 2018 - 14:37

Pe traseul feroviar dintre Frankfurt și Köln, vineri, un tren de mare viteză a luat foc. Este vorba mai ales de ultimele vagoane ale unui ICE, care transporta peste 500 de călători. Focul a izbucnit în dreptul localității Dierdorf, la orele dimineții, când trenul era plin și de navetiști. Motivul incendiului este până acum neclar.  

 Pompierii au reușit să stingă focul, ultimul vagon a fost însă complet ars și distrus, după cum a declarat, vineri, un purtător de cuvânt al Poliției Federale din Koblenz. Incendiul s-a propagat și la penultimul vagon.  

 Potrivit poliției, forțele de salvare au evacuat din tren 510 persoane. Pasagerii au fost adăpostiți  la un centru comunitar din apropiere, unde au fost transferați cu autobuze. Potrivit Deutsche Bahn, nimeni nu a fost rănit. 

 Linia de cale ferată dintre Siegburg și Montabaur a fost inchisă. Navetiștii între Köln și Frankfurt trebuie să se aștepte la anulări ale trenurilor și întârzieri de pană la 90 de minute. 

 Datorită fumului și a acțiunilor de stingere a incendiului, și autostrada A3 a trebuit să fie închisă în ambele direcții, pe porțiunea dintre Dierdorf și Ransbach-Baumbach.  

 În cursul dimineții,  A3 a fost degajată doar în direcția Köln, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Montabaur. În direcția Frankfurt, blocajul a durat ceva mai mult, iar traficul a fost derivat pe o șosea regională.  

Tag-uri Geo: