Publicat: 25 Septembrie, 2019 - 18:37

Delta Dunării este o destinaţie pentru toate anotimpurile, care atrage pasionaţii de natură din prima lună a primăverii până târziu în iarnă, după sărbătorile pe stil vechi.

Sezonul turistic în Delta Dunării nu este legat de lungimea verii, căci toamna este rezervată împătimiţilor de pescuit, care vin în Deltă fie pentru a pescui în mediul natural, fie pentru a participa la concursurile de pescuit, numeroase în această perioadă.

Sezonul concursurilor debutează între 4 şi 6 octombrie, în incinta Holbina Trei Bibani, unde se desfăşoară Cupa Pikemaster, una dintre cele mai importante cupe de pescuit la ştiucă din întreaga Europă.

Între 18 şi 20 octombrie, în incinta Holbina Trei Bibani se desfăşoară Cupa Paul Badea, ediţia a XII-a.

Între 25 şi 27 octombrie, Egreta Hidroturism organizează, pe lacurile Uzlina şi Isac, cupa Hidroconstrucţia şi prietenii, o competiţie amicală, prietenească, ce are loc în mediul natural.

Între 25 şi 27 octombrie, în mediul natural, în zona localităţii Mila 23, ANTREC organizează a VIII-a ediţie a Cupei Deltei Dunării la Ştiucă.

Între 1 şi 3 noiembrie, în zona Uzlina, are loc ultima etapă din 2019 a Ligii Române de Spinning.

Între 15 şi 17 noiembrie, în mediul natural - lacurile Uzilna, Isac si Incinta Cormoran, va avea loc a VII-a ediţie a cupei Egreta Pro Big 5, un concurs de pescuit la ştiucă, organizat de Egreta Hidroturism.

Toate concursurile de pescuit din Delta Dunării se desfăşoară numai în regim catch & release.

În afară de concursurile de pescuit, între 10-13 octombrie, doritorii pot participa la Delta Caiac Race, ediţia a IV-a, cu plecare de la Murighiol şi sosire la Sfântu Gheorghe.

"Toamna reprezintă sezonul concursurilor de pescuit, a activităţilor de birdwatching - migraţia şi pasajul păsărilor, a plimbărilor în natura care se transformă, coloritul ruginiu al vegetaţiei oferind o altă perspectivă a acestei bijuterii a naturii. Aşadar, Delta Dunării are ce oferi în perioada toamnei, ca orice destinaţie turistică în care sezonul durează 12 luni din 12" a declarat Nicoleta Alexe, directorul executiv al Asociaţiei Delta Dunării (AMDTDD)

Despre AMDTDD

Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării este o organizaţie neguvernamentală, cu personalitate juridică, înfiinţată în luna aprilie 2018, cu scopul de a promova şi de a dezvolta, pe termen scurt, mediu şi lung, Delta Dunării şi judeţul Tulcea. Membrii asociaţiei sunt: Consiliul Judeţean Tulcea; Primăria Municipiului Tulcea; Primăria Comunei Jurilovca, Primăria Comunei Crişan, Asociaţia Comunelor din România - Filiala Judeţeană Tulcea, "Complex Delta" S.R.L; "Europolis" S.A. "Holbina - Trei Bibani" S.R.L.; Complex Cormoran; Complex Egreta Hidroturism; Asociaţia Eco Delta Dunării, formată din: Complex Green Village; Green Delta Tour S.R.L.; Touring Delta S.R.L.; Ibis S.R.L.; Descoperă Delta Dunării S.R.L.; Compania de Turism S.R.L. Ivan Patzaichin; Eden Travel Partener SRL; Hotel Delta Est - Sulina; Asociaţia operatorilor din agricultura ecologică "Bio România" - filiala Tulcea.