Publicat: 28 Octombrie, 2020 - 18:00
Share

Primăria Cluj-Napoca a anunțat, miercuri, începerea lucrărilor de foraje geotehnice pentru proiectul care prevede realizarea metroului și a trenului metropolitan.

„Primăria Cluj-Napoca, în calitate de autoritate contractantă, anunță demararea lucrărilor tehnice pentru realizarea forajelor geotehnice în cadrul proiectului ”, a anunțat primăria printr-un comunicat.

Astfel, echipele tehnice se vor deplasa în zonele studiate pentru a efectua lucrările necesare acestei faze. „Solicităm cetățenilor ce dețin cu orice titlu imobile situate de-a lungul coridorului și în cadrul zonelor studiate să permită accesul echipelor tehnice și utilajelor acestora pentru efectuarea în bune condiții a realizării forajelor geotehnice necesare elaborării proiectului – în conformitate cu prevederile Legii 255/2010”, se mai arată în comunicat.

Lucrările se vor realiza în perioada octombrie-decembrie 2020.

Potrivit Primăriei Cluj-Napoca, obiectivele proiectului sunt îmbunătățirea atractivității sistemului de transport public durabil metropolitan, sprijinirea aspirațiilor de creștere economică și a creșterii ocupării forței de muncă prin asigurarea unei capacități de transport îmbunătățite și reducerea impactului activităților de transport (poluarea aerului și zgomotul) asupra mediului.

Tag-uri Geo: