27 octombrie 2021

Încep înscrierile pentru loteria abonamentelor la Festivalul Internaţional George Enescu 2021

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Iubitorii muzicii clasice care vor să achiziţioneze abonamente la Festivalului George Enescu 2021 sunt invitaţi să se înscrie la acest link, începând de astăzi, 9 iunie, pentru a participa la loteria în cadrul căreia vor fi distribuite abonamentele. Biletele individuale se pun în vânzare pe 19 iulie 2021, la ora 12:00, iar biletele şi abonamentele pentru vizionare în sistem pay-per-view vor fi disponibile începând cu 2 august 2021.

Festivalul Internaţional George Enescu 2021 se va desfăşura între 28 august şi 26 septembrie, la Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară, cu tema „O istorie din iubire”, pentru a promova lucrurile extraordinare pe care oamenii le pot crea atunci când colaborează din dragoste pentru muzică. Va fi un eveniment jubiliar, cel mai lung din istoria sa, care va aniversa 140 de ani de la naşterea lui George Enescu şi cea de-a 25-a ediţie a Festivalului. Informaţii despre program pot fi găsite aici, iar despre bilete, aici. Este posibil ca, din cauza pandemiei, să apară schimbări în program.

Loteria abonamentelor

Din cauza volumului foarte mare de cereri pentru abonamente înregistrat la ediţiile anterioare ale Festivalului, precum şi a situaţiei excepţionale apărute în urma pandemiei Artexim, organizatorul Festivalului Internaţional George Enescu, împreună cu Eventim.ro, partenerul oficial de ticketing al festivalului, vor organiza o loterie pentru a selecta aleatoriu cine va avea posibilitatea să achiziţioneze abonamente. Astfel, şansele de cumpărare a abonamentelor la Festival vor fi egale pentru toate persoanele interesate.

Iubitorii de muzică clasică care doresc să cumpere abonamente trebuie să se înscrie la loterie prin acest formular. Înscrierea pentru loteria abonamentelor va avea loc între 9 şi 28 iunie, exclusiv online pe site-ul eventim.ro, iar tragerea la sorţi va avea loc joi, 1 iulie, la ora 12:00, la Ateneul Român şi se va trasmite în direct pe festivalenescu.ro şi eventim.ro.

Tragerea la sorţi se va face prin metode electronice, pe baza website-ului random.org, fără posibilitatea intervenţiei umane în algoritmul de selectare a câştigătorului. Vânzarea în sistem de loterie va oferi şanse egale tuturor celor care vor să achiziţioneze abonamente la Festival. Procedura utilizată este folosită şi la alte evenimente internaţionale de muzică clasică.

Calendar loterie

– Perioada de înregistrare: 09.06.2021 – 28.06.2021

– Extragere: 01.07.2021

– Perioada de plată: 02.07.2021- 16.07.2021

– Vânzarea generală a biletelor individuale: 19.07.2021

Abonamentele la concertele de la Ateneul Român

Un abonament la Ateneu cuprinde bilete pentru toate cele 29 de concerte din seria Concerte şi Recitaluri şi costă 4900 lei – pentru categoria I şi 3900 lei – pentru categoria a II-a.

Accesul la Ateneul Român se va face doar cu îndeplinirea unor condiţii sanitare, pe care le prezentăm mai jos, deoarece obiectivul este ca publicul să acopere 70% din capacitatea sălii. Accesul publicului în Ateneu se va face în baza unui document de identitate, precum şi a prezentării unuia dintre următoarele documente:

– dovadă oficială care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare)

– test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea concertului

– dovadă medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2

– dovadă rezultat negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de începerea concertului.

Purtarea măştii de protecţie este obligatorie.

Iubitorii muzicii sunt rugaţi să se asigure că pot îndeplini aceste condiţii înainte de a face opţiunea de a achiziţiona bilete şi abonamente, pentru că altfel nu vor avea acces în sală.

Abonamente la concertele de la Sala Palatului

Abonamentul la Sala Mare a Palatului cuprinde bilete pentru cele 30 de concerte din seria Mari Orchestre ale Lumii. Se vor pune în vânzare abonamente la cinci categorii de preţuri:

– categoria VIP – 4900 lei

– categoria I – 3900 lei

– categoria a II-a – 2900 lei

– categoria a III-a – 2100 lei

– categoria pensionari – 1500 lei

Accesul la Sala Palatului se va face cu îndeplinirea condiţiilor sanitare, adaptate la faptul că numărul de locuri ocupate va fi de 50% din capacitatea sălii. Se vor respecta regulile de distanţare fizică, iar purtarea măştii de protecţie este obligatorie.

Abonamentele la concertele de la Sala Auditorium

Abonamentul la Sala Auditorium cuprinde bilete pentru cele 9 concerte din seria Enescu şi contemporanii. La categoria I, preţul unui abonament este de 400 lei şi la categoria a II-a – 300 lei.

Accesul publicului în Sala Auditorium se va face doar cu îndeplinirea unor condiţii sanitare, corespunzătoare faptului că publicul prezent va ocupa max 70% din capacitatea sălii: document de identitate, precum şi unul dintre următoarele documente:

– dovada oficială care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare)

– test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea concertului

– dovadă medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2

– dovadă rezultat negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de începerea concertului.

Procedura de înscriere la tombola abonamentelor:

– Începând cu 9 iunie 2021 înscrierea la loterie se va efectua pe site-urile eventim.ro şi festivalenescu.ro printr-un formular de înscriere. Pentru a facilita organizarea accesului, cumpărătorii sunt rugaţi să completeze în formular ce fel de dovadă medicală vor prezenta la intrarea în sală.

– Clientul îşi va introduce numele, numărul de telefon, adresa poştală şi adresa de e-mail şi alege tipul de abonament dorit. O persoană se poate înscrie doar o singură dată şi poate solicita maximum 2 locuri. Dacă mai multe persoane doresc să beneficieze de abonament, acestea trebuie să efectueze o înregistrare nouă cu detalii diferite. Clientul va avea, de asemenea, opţiunea de a alege dacă doreşte ca biletele să fie expediate prin e-mail sau prin curier.

– Clienţii vor avea posibilitatea să selecteze categoria de preţ pe care şi-o doresc, vizualizând distribuirea lor în planul de sală. După extragere, comenzile vor fi create automat, sistemul oferind cele mai bune locuri disponibile din categoria selectată.

– Perioada de înregistrare se va încheia pe 28 iunie.

– Pe 01 iulie 2021 va avea loc extragerea pentru fiecare tip de abonament. Se va face o listă de aşteptare printr-o a doua extragere.

– După extragere, câştigatorii vor fi contactaţi prin e-mail/telefon şi vor putea achiziţiona abonamentele până pe 16 iulie 2021.

– Cei care nu vor achita comanda în maxim 14 zile vor pierde dreptul de achiziţionare a abonamentelor acesta fiind transferat următoarei persoane de pe lista de aşteptare.

– Pe 16 iulie 2021 se va încheia perioada de plată, urmând ca abonamentele să fie distribuite până pe data de 12 august 2021.

– Puteţi contacta direct echipa Eventim la adresa de mail contact@eventim.ro sau la telefon 0728 999 775, de luni până vineri, de la ora 10.00 la ora 18.00.

Informaţii despre ediţia din 2021

Festivalul Internaţional George Enescu 2021 este programat să aibă loc între 28 august şi 26 septembrie 2021, cu un program artistic excepţional, susţinut de 3500 de artişti străini şi români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar şi cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artişti, organizatori şi jurnalişti. Programul ediţiei a 25-a a Festivalului Internaţional George Enescu poate fi găsit pe site-ul festivalenescu.ro.

Spre deosebire de celelalte ediţii, Festivalul Enescu 2021 va trece printr-o serie de transformări şi adaptări, pentru a face faţă provocărilor pandemiei. Cele 78 de concerte sunt organizate în patru serii:

– Mari Orchestre ale Lumii (concerte desfăşurate la Sala Palatului)

– Concerte şi Recitaluri (la Ateneul Român, după amiaza)

– Muzica Secolului XXI (la Sala Radio)

– Enescu şi Contemporanii (concerte de dimineaţă, la Sala Auditorium)

Va fi o ediţie care să readucă în viaţa tuturor bucuria sărbătorii. Festivalul Enescu 2021 va celebra 140 de ani de la naşterea lui George Enescu şi de aceea va oferi publicului cel mai amplu program de lucrări enesciene din istoria sa, interpretate de artişti şi orchestre internaţionale – 40, incluzând aici şi patru simfonii. Va fi în egală măsură o ediţie jubiliară, deoarece Festivalul ajunge în acest an la cea de-a 25-a ediţie.