Publicat: 21 August, 2013 - 12:30
Share

Doar șapte zile au mai rămas până la show-ul The Wall - cea mai mare producție muzicală realizată vreodată în România, pregătirile în Piața Constituției începând seara trecută. Prezentat de Ciuc Premium și Volksbank, concertul susținut de Roger Waters se va desfășura pe 28 August, în fața Palatului Parlamentului, pe una dintre cele mai mari scene din lume.

 

Roger Waters, membru fondator al trupei Pink Floyd, va aduce la București celebrul The Wall - unul dintre cele mai spectaculoase show-uri muzicale din istorie, bazat pe interpretarea integrală a pieselor incluse în albumul cu același nume, un adevărat simbol al libertății pentru generații întregi de fani din întreaga lume. Recunoscut la nivel modial drept una dintre cele mai ample producții muzicale, show-ul The Wall a fost regândit special pentru concertele în aer liber, astfel încât dimensiunile scenei sunt cu adevărat impresionante, zidul din spatele acesteia măsurând nu mai puțin de 150 de metri lungime și aproximativ 12 metri înălțime. Întreaga structură va fi realizată din “cărămizi” ce vor alcătui cea mai mare suprafață de proiecții video: peste 1500 de mp, peste 40 de proiectoare gigantice fiind responsabile de efectele vizuale ale show-ului. Scena va avea totodată și cel mai mare acoperiș din lume: 54 de metri lățime și 32 de metri deschidere, fiind asamblat la o înălțime de 24 de metri, ce va asigura protecția unei suprafețe de peste 1000 mp. Pentru ridicarea uriașului acoperiș sunt necesare nu mai puțin de patru zile, două macarale de 60 de tone fiecare și aproximativ 60 de oameni.

Lucrările pentru show-ul de miercurea viitoare au început seara trecută, Piața Constituției fiind închisă începând cu ora 20:00. Primele 28 de tiruri ce asigură transportul elementelor de producție ale echipei lui Roger Waters sunt programate să ajungă zilele următoare. Alte 23 de tiruri vor aduce echipamentul tehnic pentru scenă, a cărei construcție va începe sâmbătă, 24 August. Întreaga producție se va bucura de implicarea a peste 2600 de oameni, dintre care doar 130 vor fi din echipa de producție a turneului.

Cei care nu vor să rateze cel mai spectaculos concert al momentului mai au la dispoziție doar câteva zile ultimele bilete rămase disponibile putând fi achiziționate din rețeaua magazinelor Diverta, Magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu, Sala Palatului, precum și online, de pe myticket.ro.