Publicat: 30 Iunie, 2020 - 09:12
Share

De asemenea, acostarea vaselor de croazieră și a navelor comerciale este permisă în rada tuturor porturilor grecești

Toate aeroporturile din Grecia vor începe să accepte zboruri din străinătate începând cu 1 iulie, navele străine vor acosta în porturile elene, iar turiștii vor putea călători cu mașina prin multe puncte de control din țară, lucru confirmat luni de purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Stelios Petsas.

 

"Începând cu 1 iulie, facem ultimul pas pentru a ne reveni, deoarece toate aeroporturile țării vor fi deschise pentru zboruri din străinătate. Și este foarte pozitiv faptul că Grecia este o importantă destinație, inregistrand cea mai mare creștere din lume în ceea ce privește achiziționarea biletelor de avion, potrivit publicațiilor din presa internațională ”, a declarat Petsas.

 

Începând cu 15 iunie, Grecia accepta zboruri din străinătate doar către aeroporturile internaționale din Atena și Salonic, însă pentru turismul de masă sunt necesare zboruri directe cu charter către insulele grecești, care vor începe la 1 iulie.

 

Potrivit lui Petsas, marți, pe insula Kos, va fi semnat un acord strategic privind susținerea turismului grec între Ministrul Turismului Haris Theokharis și liderii companiei de turism TUI. "Acesta este un acord strategic care arată că TUI, unul dintre cei mai importanți parteneri strategici ai noștri, acordă prioritate țării noastre ca destinație europeană și sprijină eforturile de restabilire a turismului elen după criza fără precedent care afectează industria turistică din întreaga lume", a declarat reprezentantul cabinetului de la Atena.

 

El a mai spus că de la 1 iulie va fi permisă sosirea navelor din străinătate în porturile grecești. „În același timp, [pentru turiștii care călătoresc cu mașina], punctele de control vor fi deschise în orașele Yevzoni, Kakavia, Kristallopigi, Promakhonas, Nimfey, Kastania și Kipi”, a declarat Petsas.

 

Cinematografele și cazinourile încep să funcționeze

Potrivit acestuia, ca parte a ridicării treptate a restricțiilor impuse din cauza coronavirusului, începând cu 29 iunie, taberele de vară, cinematografele, bufeturile și cafenelele care operează tot anul în teatre și cinematografe, cazinourile și asociațiile culturale și sindicale vor începe, din nou, să funcționeze. Conferințe și târguri comerciale, concerte și evenimente de artă sunt de asemenea permise, a mai spus acesta.

 

Ciprian Pop

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Geo: