3 iulie 2022

Începând de duminică, „Constanţa respiră artă”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

„Constanţa respiră artă”, un proiect eterogen, ce îmbină teatrul cu muzica, poezia, artele vizuale, poveştile, jocurile, emoţia spectacolului, dar şi pe cea a participării, aduce tinerii actori constănţeni în mijlocul publicului de toate vârstele. Proiectul a fost gândit în scopul promovării culturii şi artei în mijlocul publicului, şi nu în faţa lui, o asemenea abordare fiind evidentă şi necesară după perioada de claustrare pe care am traversat-o toţi.

„Constanţa respiră artă” începe în data de 10 octombrie 2021, se va finaliza pe 17 octombrie 2021 şi este un proiect pilon al structurii culturale a oraşului, susţinând, timp de şase zile, o infrastructură artistică impresionantă, compusă din zeci de actori, muzicieni şi artişti-animatori, cu multiple evenimente ce vor însufleţi zona Parcului Arheologic.

Sunt aşteptaţi toţi constănţenii, căci muzica şi teatrul ajung la sufletul tuturor, indiferent de vârstă şi de preocupări. Copiii au un rol special în acest proiect, zilele de sâmbătă şi duminică fiindu-le dedicate cu prioritate. Aşadar, toţi copiii Constanţei sunt aşteptaţi să ia parte la „Duelul prinţeselor şi supereroilor”, să devină „Micul Picasso”, să înveţe „Cum să ajungi un pirat adevărat” sau „Şi tu poţi fi un personaj de Halloween”, activităţi creative ce îi vor bucura, le vor testa puterea de concentrare, le vor dezvolta spiritul de observaţie, îndemânarea şi posibilităţile de comunicare.

Parc Orchestra este un concept ce combină muzica live, instrumentele si poezia, tinerii actori participanţi stabilindu-şi fiecare câte un spaţiu şi realizându-şi performingul. În acelaşi timp, în alte spaţii se vor citi poveşti şi basme pentru copii. Spectatorii se vor putea plimba printre toate aceste momente şi alege spaţiul favorit. Foarte important de subliniat este aspectul ecologic al proiectului nostru: Parc orchestra se va desfăşura folosind energia verde, fără surse de curent electric. Zilele dedicate acestui proiect se încheie cu invitaţii, pentru adulţi, şi nu numai, la spectacole de muzică bună şi teatru.

Participarea la toate evenimentele proiectului se va face cu respectarea cu stricteţe a distanţării, ţinând cont de restricţiile impuse de coronavirus. Pentru desfăşurarea activităţilor în cele mai bune condiţii de siguranţă sanitară, vă rugăm să respectaţi măsurile privind prevenirea contaminării cu SARS-CoV2, aflate în vigoare la momentul derulării evenimentelor.

Proiectul este finanţat de Primăria Municipiului Constanţa şi organizat de Asociaţia Culturală pentru Tineret şi Copii „Art Theatre”.

Constanţa Respiră Artă
Valoare totala a proiectului: 222.500 Lei

*

Programul evenimentului „Constanţa respiră artă”:

Duminică 10.10.2021
11.00 – 13.00 – Cum să ajungi un pirat adevărat?

Dacă tot ne aflam la malul Marii Negre, ce poate fi mai palpitant decât să devii un pirat adevărat? Trebuie doar să fii perspicace, curajos şi voinic. Pentru a deveni un pirat adevărat, este nevoie să treci prin toate probele jocului. Copiii vor fi împărţiţi în echipe şi vor participa la diferite jocuri care necesită atenţie, spirit de echipă, voie buna şi comunicare. Scopul jocului este acela de a-i face pe copii să interacţioneze cât mai mult, să devină implicaţi şi sa-şi dezvolte spiritul de echipă.

16.00 – 18.00 – Parc orchestra
Invitaţi: Gabriel Răzvan Niţucă (saxofon), George Călin (acordeon), Musa Levent (pian), Valeri Baran (trombon), Adrian Obrejan (vioară), Ghiorghiţă Tănase (violoncel) şi actorii Sorina Toma, Octavian Mateiciuc, Oana Frimu, Gabriel Roşu, Georgiana Oancea, Alexandra Babă, Alexandra Turcin, Denisa Todireanu, Mirabela Moroşanu, Daniela Cojan şi alţii.

18.30 – 19.30 – spectacol concert susţinut de Marius Mihalache Band.

Miercuri 13.10.2021
16.00 – 18.00 – Parc orchestra
18.30 – 19.30 – concert susţinut de Polifonic Band.

Joi 14.10.2021
16.00 – 18.00 – Parc orchestra
18.30 – 19.30 – Teatrul Roşu din Bucureşti – Divorţ în ziua nunţii – Teatrul Roşu din Bucureşti. Regia: Cătălin Stelian. Distribuţia: Cristina Diaconescu, Emanuel Bighe, Alin Brancu, Adelina Mihalcea, Livia Taloi. Scenografia: Bogdan Gagu.

Vineri 15.10.2021
16.00 – 18.00 – Parc orchestra
18.30 – 19.30 – Concert spectacol – Poveste din Bucureştiul de Odinioară cu Miruna Ionescu şi Taraful de oraş Valentin Albeşteanu.

Sâmbătă 16.10.2021
11.00 – 13.00 – Micul Picasso

Este momentul să ne dovedim aptitudinile artistice. Activitatea constă în realizarea unor desene de către cei mici pe cartoane prinse de copaci. Vor fi împărţiţi câte 2 copii la fiecare planşă şi vor avea libertatea de a picta orice îşi doresc insipraţi de tema Constanţa Respiră Artă. Scopul este acela de a le pune la încercare imaginaţia şi de a învăţa să lucreze în echipă.

16.00 – 18.00 – Parc orchestra
18.30 – 19.30 – spectacol de folclor – muzică şi dans.

Duminică 17.10.2021
11.00 – 13.00 – Duelul prinţeselor şi supereroilor.

Fie că eşti prinţesă sau supererou, ai toate şansele să câştigi! Activitatea presupune formarea a doua echipe: echipa prinţeselor şi echipa supereroilor. Vor fi puşi să treacă prin diferite probe pentru a afla care este cea mai bună echipă. Scopul jocului este acela de a a-i stimula pe cei mici, de a-şi dezvolta spiritul de echipă, de a-şi dezvolta abilităţile de comunicare şi de a se distra alături de ceilalţi copii.

14.00 – 16.00 – Şi tu poţi fi un personaj de Halloween!

Ne apropiem de Halloween şi asta înseamnă că trebuie sa ţinem pasul cu tradiţiile specifice! Cei mici vor participa la un atelier de creaţie tematic ce presupune pictarea dovlecilor. Activitatea îi va bucura pe copiii, pentru că vor avea frâu liber la imaginaţie, dar şi alte activităţi ce presupun concentrare, spirit de observaţie dezvoltat şi îndemânare. Nimic nu este imposibil dacă îţi doreşti cu adevărat! Scopul este de a-şi dezvolta latura artistică, de a fi implicat şi de a învăţa lucruri noi.

16.00 – 18.00 – Parc orchestra
18.00 – 19.00 – Teatru – Maria Tănase cu Adriana Trandafir şi Radu Niculescu
19.30 – 20.30 – spectacol de Muzică uşoară – Invitaţi Ileana Şipoteanu, Carmen Rădulescu, Liliana Cornilă, Kate Lin şi alţii.

Biroul relaţii internaţionale şi comunicare al Primăriei Municipiului Constanţa