27 septembrie 2022

A sosit primul lot de echipamente pentru Spitalul Clinic de Boli Infecţioase

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Începând de ieri, 9 iunie 2021, pacienţii Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa au parte de îngrijire medicală cu echipamente noi, moderne. A sosit primul lot din echipamentele medicale achiziţionate în cadrul proiectului „Consolidarea capacităţii medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, în contextul COVID-19”, proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Acest prim lot constă într-un echipament pentru asistare pulmonară-consolă şi 10 kituri aferente, pentru asistarea pacienţilor cu deficienţe respiratorii, având o valoare totală de 644.028 lei şi va fi pus în funcţiune la sfârşitul săptămânii.

În perioada imediat următoare va sosi al doilea lot, constând în 20 nebulizatoare, 50 aparate UV şi un robot de dezinfecţie cu UV, echipamente ce vor asigura curăţarea şi dezinfecţia suprafeţelor, inclusiv a celor grele.

Alte 2 loturi ce vor fi livrate curând vor dota Spitalul cu: sterilizatoare, ventilatoare de transport, aparate pentru evaluarea funcţiei cardiace, elevatoare pentru pacienţi, sisteme de încălzire cu aer cald cu paturi de unică folosinţă, saltele antiescare destinate persoanelor mobilizate la pat, aparate pentru profilaxia trombozei venoase profunde, paturi electrice de terapie intensivă prevăzute cu monitor şi ventilator, staţii centrale de monitorizare, tărgi easymove pentru transferul pacienţilor. Echipamentele sunt completate de un aparat de dializă, un sistem intravascular pentru managementul ţintit al temperaturii, kituri pentru tratamente anticoagulante şi cartuşe adsorbante cu rol imunomodulator.

În acest moment, se mai află în procedură de achiziţie 2 loturi de echipamente şi mobilier medical, data limită de finalizare fiind 15 iulie 2021. Laboratorul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa va fi dotat cu un aparat QPCR pentru detectarea SARS-CoV-2, analizoare automate de imunologie pentru testarea pacienţilor, sisteme de protecţie respiratorie pentru personalul medical, autoclave pentru sterilizare, vitrine frigorifice, centrifuge medicale, un congelator medical pentru plasmă şi scaune pentru recoltarea sângelui.

De asemenea, procedura de achiziţie pentru materialele sanitare şi echipamentele de protecţie medicală este în desfăşurare. Până la data de 15 august 2021, se realizează evaluarea tehnică a ofertelor primite.

Proiectul „Consolidarea capacităţii medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, în contextul COVID-19”, Cod SMIS: 139409 se derulează prin Programul Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 9, Obiectivul specific 9.1 Creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

Valoarea totală a proiectului este 22.681.089,84 lei, din care valoarea eligibilă 22.672.404,84 lei (100% finanţare din Fondul European de Dezvoltare Regională).