8 decembrie 2021

Începe Caravana TIFF Unlimited la Râşnov!

Clapper board and film tape with dark background, 3d rendering. Computer digital drawing.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Un weekend plin de filme îi aşteaptă pe spectatorii din Râşnov între 17 şi 19 septembrie. Proiecţiile Caravanei TIFF Unlimited încep vineri în două locaţii din oraş, Piaţa Unirii şi Cinema Amza Pellea. În cele trei seri de cinema în aer liber, în Piaţa Unirii din Râşnov, de la 20:30, spectatorii se vor bucura de două comedii nou-nouţe, Dineu cu vecinii de sus şi Pup-o, mă 2!: Mireasa nebună şi de cel mai ambiţios documentar despre natura din ţara noastră, România sălbatică. Publicul va afla poveşti din culisele acestei producţii complexe chiar de la realizatorii săi, care vor fi prezenţi la proiecţie duminică seara.

La Cinema Amza Pellea vor rula filme horror & thriller premiate, incluse fie în selecţia Festivalului de Film Horror şi Fantastic Lună Plină, fie în secţiunea cu acelaşi nume de la TIFF.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Evenimentul va avea loc cu respectarea măsurilor de protecţie în vigoare.

* În caz de vreme nefavorabilă, proiecţiile din Piaţa Unirii se vor muta la Cinema Amza Pellea, de la aceeaşi oră.

Caravana TIFF Unlimited este un proiect organizat în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania şi ajunge anul acesta la a 12-a ediţie. Platforma de streaming a festivalului, TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro) a fost lansată în 2019 şi cuprinde o selecţie importantă de filme independente, premiate, semnate de cineaşti de renume.

Program 17 – 19 septembrie
Vineri, 17 septembrie
Cinema Amza Pellea | 18:30

Cioc-Cioc (Knocking), r. Frida Kempff | Suedia, 78′ | 18+

O femeie care se recuperează după o traumă aude un ciocănit neliniştitor de la etajele superioare ale clădirii unde tocmai s-a mutat. Ciocănitul devine tot mai insistent, iar ea e tot mai convinsă că cineva are disperată nevoie de ajutor. Începe să-şi întrebe vecinii, doar că nimeni nu a auzit nimic… Ce e de făcut? În secţiunea Lună Plină la TIFF 2021
Piaţa Unirii | 20:30

Dineu cu vecinii de sus (Sentimental), r. Cesc Gay | Spania, 82′

O comedie savuroasă în care două cupluri vecine explorează complexitatea relaţiilor moderne. Julio şi Ana sunt împreună de mai bine de 15 ani. Abia dacă se mai privesc, iar certurile au devenit o constantă în relaţia lor. În această seară, Ana i-a invitat la cină pe vecinii de sus. Sunt puţin mai tineri, iar gemetele frecvente ce se aud din apartamentul lor au devenit o sursă de tensiune pentru Julio şi Ana. Şi ce nu ştiu gazdele este că această cină se va transforma pe neaşteptate într-un tsunami al emoţiilor.

Filmul de deschidere TIFF 2021; 5 nominalizări la Premiile Goya

Sâmbătă, 18 septembrie
Cinema Amza Pellea | 18:30
Furiile (The Furies), r. Tony D’Aquino | Australia, 82′ | 18+

O femeie este răpită şi se găseşte implicată fără voia ei într-un joc mortal în care este vânată de bărbaţi mascaţi. Trofeul Luna Plină 2019

Piaţa Unirii | 20:30
Pup-o, mă! 2: Mireasa nebună, r. Camelia Popa | România, 110′

Cu: Alexandru Pop, Alin Panc, Cosmin Seleşi, Lora, Florin Busuioc
În comuna Răchiţele se spune că cine te pupă de Ziua Lânii, acela îţi va fi partener de viaţă într-un trai lung şi imbleşugat. Mireasa Nebună este povestea a trei fraţi ciobani care au trecut de mult de vârsta însurătorii şi vor cu disperare să pupe o mândră de Ziua Lânii.

Duminică, 19 septembrie
Cinema Amza Pellea | 18:30
Detectivii de fantome (Deadtectives), r. Tony West | SUA, 92′ | 18+

O echipă de investigatori de activităţi paranormale ghinionişti filmează un reality show în cea mai bântuită casă din Mexic, în încercarea de a-şi mări audienţele.

În selecţia Festivalului de Film Horror şi Fantastic Luna Plină 2019

Piaţa Unirii | 20:30

România sălbatică, r. Dan Dinu, Cosmin Dumitrache | România, 123′

Cel mai amplu proiect de documentar dedicat naturii din ţara noastră! După sute de ore de filmare şi mai bine de 10 ani de preproducţie filmul prezintă imagini în premieră pentru România, din regiuni spectaculoase şi greu accesibile, precum şi poveşti unice despre biodiversitatea ţării. Trailer

Premiul Publicului pentru cel mai popular film românesc la TIFF 2021

Proiecţie în prezenţa echipei

Eveniment organizat în parteneriat cu Festivalul de Film Horror şi Fantastic Luna Plină.

***

Caravana TIFF Unlimited este un proiect organizat de Asociaţia Film şi Cultură Urbană, cu sprijinul Europa Cinemas şi al Centrului Naţional al Cinematografiei.

Proiect co-finanţat de Consiliul Judeţean Braşov