Publicat: 5 Iulie, 2018 - 12:00

În perioada 7 – 11 iulie 2018, la Berlin, Germania, va avea loc cea de-a 27-a Sesiune anuală a Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (AP OSCE).
Sesiunea include reuniuni ale organelor de lucru permanente și ad hoc ale organizației - Sesiunea plenară, Comisia permanentă, cele trei comisii generale permanente (Comisia pentru probleme politice și de securitate; Comisia pentru probleme economice, știință, tehnologie și mediu; Comisia pentru democrație, drepturile omului și probleme umanitare), Biroul - și diverse alte evenimente conexe. 
Tema generală a evenimentului este ”Implementarea angajamentelor OSCE: rolul parlamentelor”.
Agenda de lucru a Sesiunii anuale include prezentări ale rapoartelor de activitate, dezbateri pe rezoluții și adoptarea Declaraţiei de la Berlin, care înglobează rezoluțiile celor 3 comisii generale, şi a rezoluțiilor suplimentare care acoperă teme de actualitate, precum şi organizarea de alegeri pentru ocuparea unor posturi vacante în cadrul structurilor de conducere ale AP OSCE. 
Din partea Delegaţiei Parlamentului României la AP OSCE - Camera Deputaților, la această acțiune vor participa domnii deputaţi Victor Paul Dobre (PNL), vicepreşedinte al AP OSCE,  şi Petru Movilă (PMP).
În perioada 11 – 12 iulie 2018, tot la Berlin, va avea loc o nouă ediţie a seminarului parlamentar organizat anual de către AP OSCE în cooperare cu Parlamentul german și cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe german. Tema de dezbatere a seminarului va fi „Abordând potenţialul conflictelor etnice prin legislaţie şi bune practici”. 
Din partea Camerei Deputaților va participa domnul deputat Victor Paul Dobre (PNL).
 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: