Publicat: 29 Octombrie, 2019 - 09:07
Share

Ambasada Republicii Coreea la Bucureşti anunţă începerea evenimentelor dedicate Zilelor Culturii Coreene, care se vor desfăşura în perioada 1 - 28 noiembrie, 2019, printre care putem enumera spectacole live, degustări ale bucatelor tradiţionale coreene, expoziţii, precum şi ateliere şi seri de filme coreene în Bucureşti şi Timişoara.

Împreună cu Universitatea Româno-Americană din Bucureşti şi Centrul de Studiu Româno-Coreene, seria de evenimente începe cu cea de-a patra ediţie a Festivalului K-Lovers, în perioada 1 - 2 noiembrie 2019, la Bucureşti. Gala de Deschidere, din data de 1 noiembrie, ora 18:30, organizată îm Aula Magna a Universităţii, va include mai multe ceremonii de premiere pentru diverse concursuri culturale organizate de-a lungul anului de către Ambasadă şi promite o seară de neuitat pe ritmuri muzicale tradiţional-coreene şi moderne deopotrivă - alături de ansamblul "Beautiful Mind". Seara nu se poate încheia decăt cu o invitaţie la un bufet cu bucate tradiţionale coreene alese şi o vizită la expoziţia de mozaic din tulpine de orz "Mackan Art", ambele aflate la parter, în holul C al Universităţii Româno-Americane.

Pentru a doua zi, începând cu ora 11:00, organizatorii pregătesc ateliere pentru cei interesaţi de caligrafia tradiţională coreeană, Samulnori (percuţie coreeană), dans cu evantai coreean şi, bineînţeles, dans K-POP. Două ateliere speciale de o oră fiecare vor fi organizate, cu tematica "Mackan Art"(tulpine de orz), unde un număr limitat de persoane pot participa la realizarea propriei piese de artă Mackan. Deschis tuturor, fără a fi necesară completarea formularului, va fi un "Hanbok Photo Booth", unde puteţi purta un costum tradiţional coreean şi puteţi primi o fotografie pe loc, gratuit! Pentru toţi participanţii la ateliere, avem pregatit si un mic prânz cu mâncăruri coreene gustoase şi băuturi răcoritoare.

Accesul este gratuit în cadrul Galei de Deschidere, precum şi tuturor atelierelor, pe baza completării formularelor online disponibile mai jos. Vă rugăm să verificaţi pagina de Facebook a evenimentului pentru mai multe informaţii:

Pagina Facebook: https://www.facebook.com/events/527848524702548

Formular înregistrare audienţă:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe7GLDdglcUPbc-YB5Skk8gofKZVg-Z...

Formulare înregistrare (ateliere):

- Samulnori:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeaSqe4aDNtAwhJIqkKP49ftpLUUjUa...

- Dans evantai:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfbY8vHqWkuckR1x4vcXrHp_eTNxUZy...

- KPOP:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSffXnvCgnXA4kbrnbMgqJDdaSIpi24F...

- Caligrafie:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf-WKPHsrEfXNw2KacetirzFh6F1dXS...

- Mackan:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSesdCDwjLKW_WqZ_KfQMXHvKY8jA1Et...
Notă: Pentru Hanbok Photo Booth, vă rugăm să reţineţi că acesta va funcţiona doar în intervalul orar 11:00 - 13:00. Mai mult, vă sfătuim să veniţi din timp şi să vă aşteptaţi rândul la coadă. Fiecare persoană poate încerca DOAR un singur Hanbok la alegerea lor. Hanbok disponibil: femei, bărbaţi, copii (băieţi cu vârste între 8-10 ani şi fete între 8-12 ani).

Informaţii suplimentare

- Ce este stilul Mackan?

"Mackan", în traducere directă, înseamnă tulpină de orz. Lee Sang-Soo este cel care a dezvoltat stilul Mackan, în anul 1983. Aceasta se foloseşte de diferitele nuanţe lucioase prezente în interiorul tulpinilor de orz pentru a forma un mozaic pe panouri din lemn sau alte materiale.

Mozaicul se acoperă apoi cu lac, care formează un strat protector. Practic, această lucrare de tehnică decorativă mackan s-a reinventat, pornind de la meşteşugul tradiţional al paiului, care se foloseşte şi în zilele noastre. Pentru realizarea unui mozaic în stilul mackan, tulpinile de orz se opăresc în apă şi se lasă la uscat. Apoi, tulpinile uscate sunt tăiate şi sunt asamblate artistic pe suprafaţa de lucru, urmând a fi lustruite cu un strat de lac sau ceară.

- Beautiful Mind K-Classic Concert Fusion K-Classic

Beautiful Mind Charity (BMC) este o organizaţie filantropică care promovează diplomaţia culturală prin activităţi muzicale diverse, sub motto-ul " iubirea care nu aşteaptă nimic în schimb". Acest grup muzical de valoare a luat fiinţă în data de 13 martie 2007, sub inaltul patronaj al Ministerului Afacerilor Externe din Coreea.

- Pian / Kang So-Yeon

- Violoncel / Bai Il Hwan

- Gayageum (Instrument traditional coreean) / Kwak Eun Ah

- Haegeum(Instrument traditional coreean)/ Kang Ye-Won

- Pansori (Muzică traditională coreeană) / Lee Sun-Hee

Program artistic

1. Arirang with Bach and Donau Wellen Walzer(Iosif Ivanovich)

2. Kim Yun Deok's Gayageum Sanjo

3. Onara - Dae Jang Geum OST

4. Gang Do Geun's Hongboga "Breaking Bak"

5. Kim So Hee's Chunhyangga "Sarang-ga(Song of Love)"

6. Milyang Arirang, Sae Ta Ryeong(Song of the Bird), Jindo Arirang

7. Program Ziua 1:

17:00 - deschidere Registration Desk

18:00 - acces Aula Magna

18:30 - 20:30 K-Lovers Festival

- Ceremonia de premiere SHOW ME ROMANIA

- Ceremonia de premiere Webzine 2019

- Ceremonia de numire SNS Supporters

- K-Classic Fusion Concert

- Expoziţie Mackan (tulpine de orz)

19:45 - 20:30 Taste of Korea, Lobby, Corp C (parter).

Tag-uri Geo: