Publicat: 17 Septembrie, 2017 - 15:03
Share

Cea de-a patra ediție a Fete de la Gastronomie - Sărbătoarea gastronomiei, o serie de evenimente care celebrează gastronomia franceză, va fi deschisă oficial printr-o conferință de presă și un cocktail, care vor avea loc joi, 21 septembrie 2017, de la ora 12.00, la Reședința Franței (str. Biserica Amzei nr.13-15), în prezența lui chef Fabrice Giraud, deținătorul unei stele Michelin, și a doamnei Michele Ramis, Ambasadoarea Franței în România.

Anul acesta Fete de la Gastronomie/ Sărbătoarea gastronomiei este organizată în perioada 22-24 septembrie 2016, la București și Bușteni, de către Ambasada Franței în România, Camera de Comerț și Industrie Franceză în România, Institutul Francez din România și Business France alături de partenerii lor. Puteți regăsi programul complet al tuturor evenimentelor în documentul anexat.

În fiecare an, Fete de la Gastronomie pune în valoare o tematică specifică care invită la descoperirea gastronomiei franceze. Tema aleasă pentru a ilustra ediția de anul acesta este 'Au coeur du produit — În inima produsului', care își propune să pună în evidență importanța calității produselor folosite în universul gastronomiei, și mai ales diversitatea și bogăția produselor franțuzești.

Această temă va fi pusă în valoare și la cocktailul și bufetul de la Reședința Franței de către maestrul bucătar Andrei Tămaș. 'Meniul a fost gândit sub forma unui 'dialog' gastronomic între bucătăria franceză și cea românească, având o grijă deosebită pentru a pune în valoare produsele cu Indicație Geografică Protejată, atât din Franța cât și din România.

Dincolo de gustul lor autentic, aceste produse valorifică anumite tehnici de agricultură și atestă atenția deosebită acordată produsului, de la plantație, la procesarea tehnologică și până la punerea în vânzare. 'Au coeur du produit — În inima produsului' pledează pentru o rețete simple, eliberate de orice încorsetări, o întoarcere la o bucătărie simplă, a fericirii de a împărtăși', a declarat Andrei Tămaș.

Evenimentul urmărește să evidențieze oferta turistică gastronomică a Franței, să pună în valoare bogăția și calitatea ingredientelor gastronomiei franceze, să încurajeze profesioniști din domeniul gastronomic valorizând calitatea muncii lor și să ofere noi perspective atât pentru specialiști, cât și pentru amatori.