Publicat: 14 Martie, 2018 - 13:11
Share

Maeștrii bucătari de la șase restaurante din București, selectate pentru a participa la cea de-a patra ediție a operațiunii Goût de France/Good France: chef Samuel Le Torriellec (restaurant L'Atelier), chef Sorin Miftode (restaurant Le Bistrot Français), chef Lucian Horotan (restaurant Gargantua d’Oro), chef Ionel Chituleasa, (restaurant Naan Food & Drink Studio), chef Dumitru Bucșă  (restaurant Winestone) și chef Nicușor Răducanu (restaurant Golden Tulip ) vor participa alături de doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței, la o conferință de presă dedicată gastronomiei franceze. De asemenea, la conferință vor participa și reprezentanții ghidului Gault & Millau România. Conferința va avea loc, luni, 19 martie, de la ora 11.00, la Reședința Franței.

Fiecare dintre cei șase maeștri va prezenta invitaților preparatele spectaculoase pe care le pregătesc pentru invitații lor cu ocazia dineului Goût de France/Good France, care va avea loc pe 21 martie în cele șase restaurante din București menționate, dar și la Timișoara - Sabres (chef Iuliu Ciornei) și Caruso (chef Mio Resnade) – și, în premieră, la Sibiu - Monsieur Joben (chef Alin  Barabancea).

O explozie de culoare, creativitate, tehnici culinare impresionante, rețete franțuzești dintre cele mai rafinate, dar și vinuri care le desăvârșesc gustul, toate acestea sunt atuurile celor șase chefi, care vor să demonstreze că gastronomia franceză înseamnă mai mult decât preparate savuroase, înseamnă o aventură a simțurilor, inovație și joie de vivre.

Goût de France/Good France, o rețea de prestigiu

Doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România, a pus în evidență importanța acestei operațiuni care conferă maeștrilor posibilitatea de a se face remarcați, dar le oferă și susținerea unei rețele din care fac  parte unii dintre cei mai buni și cei mai cunoscuți chefi din Franța și din lume. „ Goût de France / Good France înseamnă și o magnifică rețea de peste 3.000 de restaurante și maeștri bucătari, de pe cele cinci continente, care reunește chefi cunoscuți și celebri în întreaga lume precum Guy Savoy sau Alain Ducasse, dar și vedetele de mâine ale gastronomiei. Această operațiune este un eveniment de neratat pentru toți maeștrii bucătari pregătiți pentru o aventură gastronomică unică”, a declarat doamna Michèle Ramis.
 
Goût de France/Good France, o oportunitate de a promova formarea profesională

Susținerea dezvoltării restaurantelor pedagogice în liceele profesionale de specialitate din România, precum și a claselor de învățământ dual, pentru a răspunde mai bine nevoilor din ce în ce mai mari ale companiilor din domeniul turismului, reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte ale Ambasadei Franței, potrivit domnului Jean-Philippe Bichaud, expert tehnic internațional în domeniul învățământului profesional, pe lângă Ministerul Educației Naționale.  

„Operațiunea «Goût de France/Good France» este o ocazie extraordinară de a le face cunoscută elevilor din România gastronomia franceză. Dincolo de aspectele legate de prepararea anumitor rețete, ei au ocazia să înțeleagă mai bine care sunt acele calități care transformă un bucătar într-un mare chef”, a mai spus Jean-Philippe Bichaud.

Despre Goût de France/Good France

A  patra ediție a operațiunii Goût de France/Good France, devenită o tradiție în fiecare primăvară, va reuni peste 3.000 de restaurante din 150 de țări, pentru a celebra toate acele calități care fac gastronomia franceză să fie unică: excelență, atenție deosebită pentru calitatea produselor și pentru detalii, plăcerea de împărți și de a împărtăși.

Cele șapte restaurante din România vor oferi clienților, pe 21 martie, în cadrul unui eveniment care  se inspiră din „Dineurile lui Epicur”, o tradiție gastronomică care a luat naștere în 1912,  meniuri care au vocația de a onora gastronomia franceză de cea mai înaltă clasă și de a pune în valoare stilul de viață francez.

 

 
 

Tag-uri Nume: