Publicat: 16 Septembrie, 2016 - 09:33
Share

Sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 10.00 se va da startul competiției Duathlon Challenge în Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA din Sibiu. Până în acest moment, aproximativ 170 de participanți s-au înscris în cursă și sunt pregătiți să accepte provocarea de a pedala și alerga în cadrul unei competiții inedite.

Elementul special al acestei competiții este îmbinarea alergării cu mersul pe bicicletă; astfel, la start se vor alinia echipe formate din 2, respectiv 3 concurenți cu o bicicletă, respectiv 2 biciclete, iar pe parcursul traseului membrii echipei pot face schimb de roluri pentru a obține în final cel mai bun timp. O categorie mai aparte este cea de Family, unde pot participa 2 membri ai unei familii, ambii pe biciclete. Concurenții vor parcurge un traseu pitoresc de 20, respectiv 30 km ( categoria Extreme), cu startul din zona scenei de pe lac înspre Rășinari — Trăinei.

Domnul Răzvan Pop, viceprimarul Sibiului, a confirmat prezența la eveniment și va fi cel care va da la ora 10.00 startul competiției.

Cei mai buni concurenți vor fi aplaudați de publicul spectator și premiați de către organizatori, iar la festivitatea de premiere, domnul Gheorghe Sterp, consilier județean și fost director al Clubului Sportiv Municipal le va înmâna câștigătorilor trofeele și medaliile binemeritate.

Evenimentul este organizat de Asociația CAB Sport cu sprijinul Asociației Tură în Natură. Proiectul se desfășoară sub sloganul 'Protejați Pădurile României' și este cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu. Parteneri de eveniment: Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, Aria Sport, ANDU, Greiner Packaging, Thrace Greiner, Visma, Travelgator.com, Explorer Sport Sibiu, Shopping City Sibiu, Promo Management, Radio Impuls.