Publicat: 1 Septembrie, 2016 - 20:23
Share

Camera Deputaților, prin Comisia pentru mediu și echilibru ecologic, în parteneriat cu Asociația Green Revolution, organizează sâmbătă și duminică, 3 și 4 septembrie, în cadrul campaniei de promovare a bicicletei ca mijloc de transport alternativ, competiția sportivă BikeFest 2016.

Evenimentul reunește mai multe concursuri și activități de relaxare care au ca principală temă ciclismul. BikeFest este singurul concurs de ciclism care trece prin curtea Palatului Parlamentului, locațiile pentru start și sosire aflându-se în această zonă.

Ca premieră, vor fi organizate două curse, una dedicată mountainbikerilor — Urban Race MTB, și una pentru iubitorii curselor de șosea — Urban Race Road. Pe durata acestora, participanții vor parcurge zona cu dale din curtea Palatului Parlamentului, cât și bulevardele din jurul acestuia și din Parcul Izvor. Detalii despre regulament, parcurs și înscriere se găsesc pe http://bikefest.ro/inscrie-te/.

'Am devenit parteneri ai acestui eveniment deoarece, ca instituție esențială a statului, dorim ca prin acțiunile noastre să aducem o contribuție benefică la îmbunătățirea calității vieții urbane. Sistemele durabile de transport au un impact major asupra sustenabilității sociale, economice și ecologice a comunităților pe care le deservesc. Dacă oamenii aleg să facă unele călătorii cu bicicleta, am putea avea un impact considerabil asupra congestiei locale și poluării, așa încât, Comisia pentru mediu și echilibru ecologic încurajează acest demers împreună cu asociația Green Revolution', a declarat președintele Comisiei, doamna deputat Carmen Moldovan.

Evenimentul se află, deja, la a șasea ediție. Ridicarea kit-urilor de concurs se poate face în zilele de joi și vineri, 1 și 2 septembrie, între orele 18.00 și 21.00, din Parcul Izvor, formularul de înscriere aflându-se pe site-ul competiției.

Turul ciclist caritabil care se va desfășura duminică, 4 septembrie, începând cu ora 17.00, va acorda organizatorilor posibilitatea de a dona biciclete tinerilor sau copiilor care nu au mijloacele financiare necesare pentru a-și achiziționa acest mijloc de transport. Pentru fiecare 20 de bicicliști prezenți în tur, va fi donată o bicicletă unui copil care are nevoie de ea pentru a parcurge distanța dintre școală și casă.

Pe durata celor două zile ale evenimentului vor fi organizate și alte activități cu și despre biciclete, dedicate tuturor iubitorilor acestui sport.

1 septembrie 2016