Publicat: 2 Februarie, 2013 - 07:27
Share

Tinerii care vor să se formeze ca lideri, care îşi propun să ajungă oameni de afaceri de succes sau au o idee de start-up, dar nu ştiu care ar fi etapele pe care ar trebui să le urmeze, au o nouă oportunitate. Facultatea de Management din SNSPA lansează concursul naţional The Great Business Challenge. În perioada 1 februarie – 26 martie 2013, studenţii înscrişi la concurs au şansa de a lua contact direct cu mediul de afaceri, de a rezolva propuneri concrete de business şi de a câştiga internship-uri oferite de companiile partenere pentru a-şi pune în valoare ideile şi cunoştinţele acumulate.

Prin acest proiect, Facultatea de Management urmăreşte educarea tinerilor ca viitori manageri, dobândind, totodată, abilităţi din zona leadership-ului şi a comunicării în afaceri.
În legătură cu acest concurs, Lucian Anghel, Preşedinte al Directoratului şi Director General al BCR Pensii, declara: «The Great Business Challenge ar putea fi oportunitatea unică ce apare doar o dată în anii de studenție. Poate fi șansa de a combina experiența organizațională, entuziasmul și inovația tinerilor și de a obține ceva concret care va fi și implementat în viața reală. Ar putea fi mai mult decât un concurs. Este o competiție, dar în același timp este o „școală” pentru mai departe, un „altfel” de a învăța şi de a face lucruri împreună.»
Tinerii care vor să participe trebuie să-şi înregistreze echipele pe site-ul www.thegreatbusinesschallenge.ro. Pentru a dobândi mai multe informaţii practice, participanţilor li se va oferi un training intensiv în care vor învăţa cum se realizează un plan de afaceri, cum se promovează o idee de business şi vor beneficia de insight-uri importante din partea unor profesionişti cu performanţe în domeniu.
The Great Business Challenge se află la prima ediţie şi se bucură în acest moment de participarea unor parteneri importanţi din domeniul bancar, educaţional şi al comunicării precum BCR, Editura Tritonic, Business-Edu şi platforma online www.comunicatedepresa.ro. Au fost stabilite parteneriate media cu Inspire Business şi Income Magazine şi s-au alăturat proiectului organizaţii studenţeşti de renume precum VIP şi AEGEE Bucureşti.
Facultatea de Management îşi asumă rolul de a pregăti tinerii în domeniul managerial şi de a le dezvolta abilităţile antreprenoriale. În acest sens, pe lângă programa de studii şi desfăşurarea concursului naţional The Great Business Challenge, facultatea derulează o serie de activităţi şi proiecte cu scopul de a populariza business-ul şi educaţia antreprenoriala în rândul tinerilor, precum Ora de Management sau BizMasters.