21 mai 2022

Începe Etapa Online a Secţiunii Pian din cadrul Concursului Enescu 2022

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Începe Etapa Online a Secţiunii Pian din cadrul Concursului Enescu 2022: 35 de pianişti din 17 ţări în recital pe www.festivalenescu.ro

Etapa Online a Concursului Internaţional George Enescu continuă cu Secţiunea Pian, cu recitaluri susţinute de tineri muzicieni din toată lumea. 35 de pianişti din cei 39 înscrişi au fost declaraţi eligibili prin respectarea condiţiilor impuse de regulament. Accesul la tot conţinutul online al Concursului din această perioadă este gratuit pentru iubitorii muzicii clasice pe www.festivalenescu.ro.

Jurizarea va avea loc online prin analizarea înregistrării video trimise de concurenţi de către juriile de specialitate formate din muzicieni de renume internaţional. Juriul Secţiunii de Pian din această ediţie este format din Nelson Goerner (Preşedintele Juriului), Dana Borşan, Hyoung-Joon Chang, Philippe Dinkel, Peter Jablonski, Andrey Pisarev, Matti Raekallio, Josu de Solaun şi Andrea Lucchesini.

Rezultatele etapei online a Secţiunii Pian vor fi anunţate pe website-ul Concursului până pe 31 mai 2022. Doar 12 concurenţi se vor putea califica pentru Semifinala ediţiei a XVIII-a a Concursului Enescu care va avea loc în septembrie 2022, la Ateneul Român.

Repertoriul secţiunii de pian din această ediţie acoperă o selecţie variată de lucrări ilustre din cele mai reprezentative perioade ale istoriei muzicii, de la Bach la Debussy, pentru a pune în valoare atât virtuozitatea, cât şi sensibilitatea interpretativă a participanţilor. Vârsta medie a concurenţilor Secţiunii de Pian este 25 de ani, iar cel mai tânăr pianist are 15 ani.

Puteţi viziona înregistrările accesând pagina dedicată etapei online a secţiunii Pian.

Concursul Internaţional George Enescu, una dintre cele mai importante platforme internaţionale de lansare pentru tinerii muzicieni din toată lumea, este construit ca o prelungire firească a Festivalului George Enescu – cel mai prestigios eveniment cultural organizat de România. De-a lungul timpului, Concursul Enescu a contribuit semnificativ la promovarea şi lansarea multor mari artişti, aceştia păstrând mereu o legătură de suflet cu Enescu şi cu România.

Concursul Enescu este un proiect cultural finanţat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.