Publicat: 14 Iunie, 2018 - 11:31

Vă aşteptăm weekendul acesta în Parcul Naţional să facem cel mai răcors târg al veri: FESTIVALUL CIREŞELOR! 

Dăm start distracţiei odată cu vacanţa celor mici, mai exact vineri 15 iunie şi o ţinem tot într-o petrecere până duminică 17 iunie. 

Vă promitem, în aceste zile caniculare, o oază de răcoare şi prospeţime! Aducem toate deliciile verii: cireşe, vişine, căpşuni, zmeură, frăguţe, pepeni, piersici şi caiese pe care le preparăm în fel şi chip. 

Aşa cum v-am obişnuit, v-am pregătit recorduri culinare! Facem pentru început o cantitate mare cât vacanţa de vară de COMPOT DIN O TONĂ DE VIŞINE!!! (aşa-i că sună minunat cu gheaţă?)
Dar, cireaşa de pe tort va fi  CEA MAI LUNGĂ PLĂCINTĂ DE VARA CU CIREŞE ŞI surorile lor, VIŞINE! Plăcinta va măsura nu mai puţin de 30 de metri, preparată de gospodine iscusite chiar sub privirile pofticioşilor! Pentru a încânta gusturile tuturor participanţilor, aceasta va fi preparată din fructe proaspete de sezon. Se vor folosi 100 kg de cirese, 100 kg de vişine, 200 kg de făina, 100 kg de zahăr, 50 l smântână, 50 l lapte, 300 de ouă, 10 kg drojdie, 2 kg sare, 10 lămâi, multă migală şi mult suflet.
Combatem canicula cu sucuri şi lomonade răcoritare din fructe, smoothie-uri de tot felul, milkshake-uri răcoroase, îngheţată artizanală, îngheţată de casă. Şi dacă tot avem multitudinea de arome ne-am gândit să facem şi câteva dulciuri de te lingi pe degete: vă aşteptăm cu cheesecake, dulceaţă de vişine şi cireşe, papanaşi şi plăcinte cu dulceţuri fine şi proasptete. 
Petrecere fără grătar nu se poate aşa încât nu vor lipsi coaste de porc şi carne de vită, peşte, fripturi, muschiuleţi de porc, frigărui, cârnaţi tradiţionali româneşti, bulz din brânză proaspătă, pastrama care va sfârâi pe grătare, cârnaţi de Pleşcoi, mici, costiţe, ciolane şi multe alte cărnuri aromate, stropite din belşug cu hectolitri de bere, până la kebab turcesc, burgeri, mâncăruri din bucătăria tradiţională spaniolă, toate preparate gătite şi aduse special pentru voi. 
La desert va mai aşteaptă plăcinte maramureşene, cozonaci şi poale-n brâu moldoveneşti, ciocolata de casă, turta dulce sau dulciuri orientale.
Meşterii populari vin şi ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri şi exponate lucrate manual cu multă măiestrie, ii cu motive naţionale,  genţi din piele naturală, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie şi podoabe tradiţionale, icoane pe lemn sau pe sticlă.
Toate aceste surprize va asteapta weekend-ul acesta, de joi până duminică, în Parcul Naţional din Capitală, unde sunteţi poftiţi cu drag!

 

Tag-uri Institutii: