31 iulie 2021

Începe Festivalul de arte vechi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Bistriţa, 6-8 August 2021
Ediţia I

Dacă vă era dor de atmosfera de acum sute de ani a burgului Bistriţa aveţi un motiv de bucurie. Vă încântă, în curând, concerte de muzică veche, expoziţii de pictură de inspiraţie săsească, ateliere şi târg de meşteşuguri vii, dansuri din perioada de glorie a cetăţii.

Festivalul de arte vechi este un proiect iniţiat de Asociaţia Culturală Bistriţa Medievală şi finanţat din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general de către Primăria Municipiului Bistriţa.

Proiectul îşi propune să valorifice, în mod inteligent, resursele culturale materiale şi imateriale ale cetăţii Bistriţei, contribuind la dezvoltarea ei sustenabilă.

În perioada 6-8 august 2021 publicul larg se va putea delecta cu 3 concerte de muzică veche avându-i ca protagonişti pe Nicolae Szekely la lăuta renascentistă, archlute şi chitara barocă, Norbert Tottosy în cadrul concertului de inaugurare al sistemului pneumatic proaspăt renovate şi extinse al orgii Bisericii Romano-Catolice Sfânta Treime Bistriţa, recitalul grupului Huniai Cantores ce va avea loc la foişorul din Parcul Municipal, iar grupul de dansuri Nosa va anima centrul vechi al Bistriţei.

Cu sprijinul partenerului Asociaţia „Produs în Bistriţa-Năsăud”, artistul plastic Silvia Ţogorean va vernisa, în data de 6 august, o expoziţie personală de pictură tradiţională săsească la Casa Argintarului şi vă invită la ateliere de creaţie, iar pe toată perioada festivalului, 6-8 august, pe Pietonalul Liviu Rebreanu se va desfăşura târgul de meşteşuguri vii.

Programul festivalului poate fi accesat on-line pe www.bistritamedievala.ro, caietul de program al fiecărui recital în parte urmând a fi disponibil la aceeaşi adresă începând cu data de 2 august.

Evenimentele vor putea fi urmărite live sau înregistrate şi pe pagina de Facebook al evenimentului https://www.facebook.com/artevechibistritamedievala

Pentru recitalurile Nicolae Szekely şi Norbert Tottosy, pentru vernisajul expoziţiei şi atelierele de pictură ale Silviei Ţogorean, numărul de locuri este limitat. Prin urmare, vă rugăm să aveţi amabilitatea de a vă înscrie, până la data de 3 august, prin e-mail bistritamedievala@gmail.com sau numărul de WhatsApp 0775168321

Proiect cofinanţat din bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2021.

Organizator: Asociaţia Culturală Bistriţa Medievală

Parteneri: Asociaţia Produs în Bistriţa-Năsăud, Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, Parohia Romano-Catolică, Asociaţia POV21

Sponsori: Show Division, Atelierul de print, Bella Design, XSU iBusiness Design

Participanţii la evenimente vor respecta măsurile în vigoare privind prevenirea răspândirii Covid-19.

Festivalul de arte vechi

Bistriţa
6-8 august 2021
Ediţia I

Program

Vineri, 6 august

Casa Argintarului – Centrul German Bistriţa
Str. Dornei nr. 5

Ora 17.00
Vernisaj pictură tradiţională săsească – Silvia Ţogorean

Ora 19.00
Recital Nicolae Szekely – lăută renascentistă, arhilăută, chitară barocă

Sâmbătă, 7 august

Casa Argintarului – Centrul German Bistriţa
Str. Dornei nr. 5

Ora 10.00
Ateliere de creaţie

Pietonalul Liviu Rebreanu

Ora 16.00
Dansuri medievale cu grupul Nosa

Biserica Romano-Catolică
Str. Gheorghe Şinchai nr. 26

Ora 17.00
Norbert Tottosy – recital de orgă, inaugurarea orgii proaspăt renovate şi extinse

Duminică, 8 august

Parcul central – Foişor

Ora 16.00
Dansuri medievale cu grupul Nosa

Ora 17.00
Recital Huniadi Cantores – muzică medievală, renascentistă şi tradiţională

Pe toată perioada festivalului, 6-8 august, pe pietonalul Liviu Rebreanu se va desfăşura Târgul de meşteşuguri Produs în Bistriţa-Năsăud.