26 octombrie 2021

Începe Festivalul Internaţional George Enescu!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Acces cu respectarea regulilor sanitare în marja a 100% din capacitatea sălii la Ateneu şi la Sala Auditorium, 70% – la Sala Palatului şi la Sala Radio

Preţurile variază între 70 lei – pentru pensionari – şi 230 de lei – la categoria I

Iubitorii muzicii clasice sunt invitaţi să-şi cumpere bilete la ediţia aniversară a Festivalului Internaţional George Enescu, începând de luni, 19 iulie, de la ora 12.00, cu menţiunea că accesul la concerte se va face doar cu îndeplinirea unor condiţii sanitare, în funcţie de sală şi de numărul de locuri disponibile în condiţii de pandemie. Vânzarea se va face în reţeaua Eventim, pe platforma www.eventim.ro şi la un punct de vânzare care va fi creat special la Ateneu.

Pentru a reduce timpii de achiziţie, este de ajutor ca iubitorii muzicii să se familiarizeze cu platforma de vânzare, să consulte programul ediţiei a 25-a a Festivalului Internaţional George Enescu de pe site-ul festivalenescu.ro şi să-şi aleagă din timp concertele care îi interesează.

Biletele la Ateneul Român

Dată fiind cererea foarte mare de bilete, organizatorii au decis ca la Ateneu să fie ocupate 100% din locuri şi, din acest motiv, accesul spectatorilor în sală se va face doar pe baza unui act de identitate şi a prezentării unuia dintre următoarele documente:

* dovadă oficială care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare)

* test PCR negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea concertului

* dovadă medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2

* dovadă rezultat negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de începerea concertului.

La Ateneul Român vor avea loc 29 de concerte în seria Concerte şi Recitaluri. Preţul unui bilet la categoria 1 este de 230 lei, iar la categoria a II-a – 180 lei. Masca este obligatorie pe durata prezenţei în sală.

Biletele la Sala Mare a Palatului

La Sala Palatului sunt programate 30 de concerte din seria Mari Orchestre ale Lumii. Se vor pune în vânzare bilete la cinci categorii de preţuri:

* Categoria 1 – 230 lei

* Categoria 2 – 180 lei

* Categoria 3 – 150 lei

* Categoria 4 – 100 lei

* Pensionari – 70 lei

Accesul la Sala Palatului se va face cu îndeplinirea condiţiilor sanitare, adaptate la faptul că numărul de locuri ocupate va fi de 70% din capacitatea sălii. Se vor respecta regulile de distanţare fizică, iar purtarea măştii de protecţie este obligatorie.

Biletele la Sala Auditorium

La Sala Auditorium vor avea loc concertele din seria Enescu şi contemporanii. La categoria I, preţul unui bilet este de 60 lei şi la categoria a II-a – 40 lei.

Accesul publicului în Sala Auditorium se va face doar cu îndeplinirea unor condiţii sanitare, corespunzătoare faptului că publicul prezent va ocupa 100% din capacitatea sălii: document de identitate, precum şi unul dintre următoarele documente:

* dovada oficială care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare)

* test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea concertului

* dovadă medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2

* dovadă rezultat negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de începerea concertului.

Biletele la Sala Radio

La Sala Radio vor avea loc concertele din seria Muzica Secolului XXI. La categoria I, preţul unui bilet este de 55 lei şi la categoria a II-a – 35 lei.

Accesul la Sala Radio se va face cu îndeplinirea condiţiilor sanitare, adaptate la faptul că numărul de locuri ocupate va fi de 70% din capacitatea sălii. Se vor respecta regulile de distanţare fizică, iar purtarea măştii de protecţie este obligatorie.

Procedură pentru achiziţionarea de bilete

Pentru achiziţionarea biletelor este nevoie să creaţi un cont pe site-ul Eventim şi/sau să actualizaţi datele (parola). Logaţi-vă în cont înainte de a începe procesul de achiziţie.

Cumpărătorii au la dispoziţie 22 de minute pentru a finaliza plata biletelor. În cazul în care timpul menţionat este depăşit, biletele expiră din coşul de cumpărături şi este necesar să reluaţi paşii de achiziţie de mai jos.

1. În secţiunea de căutare introduceţi numele evenimentului la care doriţi să achiziţionaţi bilete. Căutarea poate fi efectuată după numele evenimentului sau data acestuia.

2. Apăsaţi pe butonul Bilete (galben).

3. Apăsaţi pe Selectarea celui mai bun loc sau Selectarea planului de sală. În cazul Selectării celui mai bun loc sistemul va alege în mod automat cel mai bun loc disponibil. Pentru opţiunea Selectarea planului de sală trebuie să alegeţi manual, din planul de sală, locul dorit.

4. Selectaţi numărul de bilete dorite folosind butoanele plus (+) şi minus (-). Menţionăm că se pot achiziţiona maxim 6 bilete de acelaşi client.

5. Odată selectat numărul de bilete, apăsaţi butonul albastru pentru a adăuga biletele în coşul de cumpărături.

6. Metoda de distribuţie a biletelor este unică şi acestea vor fi transmise în format electronic pe adresa dumneavoastră de e-mail (adresa de e-mail folosită la crearea contului).

7. Plata poate fi efectuată exclusiv prin card: apăsaţi butonul Plata prin card.

8. Vă rugăm să introduceţi cu atenţie adresa de e-mail şi să o verificaţi înainte de a merge mai departe pentru a garanta trimiterea biletelor la adresa de e-mail corectă.

9. Introduceţi detaliile persoanei care va imprima bilete şi apăsaţi butonul Printează biletele cu detaliile introduse.

10. Introduceţi detaliile plătitorului. Este necesar să bifaţi căsuţa ce verifică dacă persoana care achiziţionează biletele are peste 16 ani. Apăsaţi butonul Plasaţi comanda.

11. Pentru a fi redirecţionat către pagina de plată apăsaţi butonul Mergi la pagina de plată.

12. În pagina de plată completaţi detaliile necesare tranzacţiei conform instrucţiunilor din pagina procesatorului de plăti. Odată introduse detaliile cardului apăsaţi butonul Plăteşte pentru a finaliza tranzacţia.

13. Odată încheiata plata, urmează să primiţi o confirmare de plată din partea PayU şi confirmarea comenzii împreună cu biletele electronice din partea Eventim.ro.

Informaţii despre ediţia din 2021

Festivalul Internaţional George Enescu 2021 este programat să aibă loc între 28 august şi 26 septembrie 2021, cu un program artistic excepţional, susţinut de 3500 de artişti străini şi români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar şi cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artişti, organizatori şi jurnalişti.

Spre deosebire de celelalte ediţii, Festivalul Enescu 2021 va trece printr-o serie de transformări şi adaptări, pentru a face faţă provocărilor pandemiei. Cele 78 de concerte sunt organizate în patru serii:

* Mari Orchestre ale Lumii (concerte desfăşurate la Sala Palatului)

* Concerte şi Recitaluri (la Ateneul Român, după amiaza)

* Muzica Secolului XXI (la Sala Radio)

* Enescu şi Contemporanii (concerte de dimineaţă, la Sala Auditorium)

Va fi o ediţie care să readucă în viaţa tuturor bucuria sărbătorii. Festivalul Enescu 2021 va celebra 140 de ani de la naşterea lui George Enescu şi de aceea va oferi publicului cel mai amplu program de lucrări enesciene din istoria sa, interpretate de artişti şi orchestre internaţionale – 40, incluzând aici şi patru simfonii. Va fi în egală măsură o ediţie jubiliară, deoarece Festivalul ajunge în acest an la cea de-a 25-a ediţie.