Publicat: 22 August, 2012 - 17:15
Crispus şi Ad Hoc spun "Povestea vinului"

 Trupele Crispus şi Ad Hoc se întâlnesc Vineri, 24 August, pentru o colaborare inedită, un spectacol unicat, care va deschide Festivalul Medieval "Cetăţi Transilvane", de la Sibiu.
 
Ambele trupe ating excelenţa, fiecare în domeniul său. Crispus este cea mai titrată şi cea mai incitantă trupă de show cu flăcări din România. Ad Hoc este singura trupă autohtonă de inspiraţie medievală, acceptată pe scenele mainstream. Ambele fac spectacol.

De data aceasta, şi-au unit forţele pentru a spune împreună o poveste a cărei origine se pierde în negura timpului. Folosind fiecare mijloacele specifice de exprimare, în colaborare, Ad Hoc şi Crispus prezintă "Povestea vinului". Se zice că după Potop, oamenii au descoperit viţa de vie, din care, iniţial, se făcea doar must, pentru că băutura obţinută din struguri nu fermenta. Supărat că oamenii trăiesc în armonie şi bună înţelegere, Dracul şi-a băgat coada, stropind viţa de vie cu sânge de miel, de leu, de porc şi de maimuţă, blestemând ca cel care exagerează cu băutul vinului să se schimbe. Să fie întâi blând ca mielul, apoi mândru şi ţanţoş ca leul, în următoarea fază să se târască prin şanţuri ca porcul şi, la final, să se facă de râs ca maimuţa.
Întreaga poveste va fi spusă vineri, 24 August, în Piaţa Mare din Sibiu, prin acrobaţii incredibile cu foc şi cele mai frumoase piese de inspiraţie medievală, adunate de pe toate teritoriile lumii, într-un spectacol unicat. Crispus şi Ad Hoc vă invită la show, în deschiderea Festivalului "Cetăţi Transilvane" Sibiu 2012.

Autor: Călin Angheluţă