18 octombrie 2021

Începe REVOLVE DANCE FESTIVAL Ediţia a X-a !

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Evenimentul se va derula între 12-24 iulie 2021 la Opera Naţională din Bucureşti şi va fi încunuat de STARS GALA
STARS GALA este primul eveniment de nivel internaţional organizat în cadrul celui mai important workshop de balet din Estul Europei, REVOLVE DANCE FESTIVAL

RDF s-a născut din dorinţa de a pregăti tinerii viitori profesionişti la un nivel înalt aducându-le la Bucureşti cei mai râvniţi profesori de balet din lume, profesori de la Academia de balet Vaganova din St. Petersburg, profesori absolvenţi ai Academiei Bolshoi din Moscova, de la L’Ecole de dânse de Opera de Pariş (Carole Arbo, de exemplu, este dansatoare „Etoile” a Operei din Pariş şi a primit Ordinul de Cavaler de la Minsiterul Culturii din Franţa) sau de la Şcoala Naţionala de balet din Cuba şi Conservatorul de dans Maria Avilla din Madrid.

Open Class Revolve Dance presupune că, timp de două săptămâni, studenţii înscrişi la cursuri să treacă prin mâinile a mai multor profesori care predau de la dans clasic până la dans de caracter, pas de deux şi jazz. Asta pentru că Revolve Dance este un workshop intensiv, în urma căruia tinerii cursanţi îşi testează cunoştinţele şi le fixează pentru a putea să le folosească în viitor pe marile scene.

Programul evenimentului constă în inventarierea materiei studiate la curs prin prezentarea celor mai bune numere din cele două săptămâni. Toţi profesorii invitaţi vor pregăti cu fiecare clasă de studenţi câte o scurtă coregrafie pe care o vor prezenta pe scena mare. Astfel, vom avea parte de dans clasic de grup, dans de caracter, pas de deux sau numere de jazz dar şi de variaţii individuale. La sfârşitul evenimentului, se vor decerna diplomele de participare, burse oferite de parteneri şi cadouri de la sponsori.

STARS GALA din 24 iulie 2021 este un eveniment cultural special, unic pentru România şi nu numai, întrucât reuneşte pe aceeaşi scenă balerini profesionişti ajunşi la cel mai mare nivel cu tinerii din România şi străinătate care promit în această meserie, cei care vor deveni următoarele staruri. Este pentru prima dată când balerinii celebrului Bolshoi Thetre din Moscova dansează pe o scenă din ţara noastră şi ne bucură mult că au ales cea mai mare scenă de balet din România, Opera Naţională Bucureşti.

Artem Ovcharenko (Prim Balerin) şi Anna Tikhomirova (Prim Solista) vor perfoma pe scena Operei Naţionale Bucureşti într-o reprezentaţie „Don Quijote” dar şi în opere de balet contemporan iar tinerii protagonşiti care vor acompania celebrul cuplu sunt studenţi/ elevi ai celor mai titrate şcoli de balet din lume: Academia de balet Vaganova din St. Petersburg, L’Ecole de dânse de Opera de Pariş, Academia de dânse Princess Grace de Monaco, Balletschule Basel, Stadt Ballet school Berlin sau de la scolilesi liceele de coregrafie din România.

Surpriza pe care artiştii ruşi o oferă publicului din România o reprezintă interpretarea a două teme – un pas de deux şi un dans contemporan iar balerinii în devenire, foarte aproape de marile scene ale lumii, pe lângă coregrafiile din „Don Quijote”, vor interpreta un fragment din „Bolero” („Initium e Finiş”) de Maurice Ravel, în coregrafia Maestrului Lienz Chang.

Întreg spectacolul va fi coordonat de Maeştrii de balet Lienz Chang, Alexei Moskalenko (Director artistic al concursului Youth America Grand Prix) şi Misha Tchoupakov.

În pauză dintre numere, pianistul Victor Olano (Cuba) va încânta audienţa cu câteva acorduri de muzică jazz în lobby-ul Operei Naţionale Bucureşti, unde invitaţii vor savura câteva dintre produsele oferite de organizatori.

Biletele pentru Gala s-au pus în vânzare în reţeaua IABILET şi au următoarele categorii de preţuri: 150 ron – categoria I (200 locuri), 100 ron -categoria II (100 locuri) şi 60 ron -cat III (300 locuri).