Publicat: 27 Mai, 2017 - 12:24
Share

Craiovenii vor decide pe 11 iunie cine va fi noul primar al oraşului. Lia Olguţa Vasilescu a fost aleasă primar în 2016, însă a demisionat când a fost numită ministru al Muncii şi Justiţiei Sociale.

PSD mizează pe Mihail Genoiu, fost viceprimar şi primar interimar al oraşului până la depunerea candidaturii pentru alegerile din 11 iunie. La scrutinul din iunie 2016, Genoiu a fost ales în consiliul local de pe listele alianţei PSD+UNPR, iar după ce Olguţa Vasilescu a plecat în Guvern, el a ocupat funcţia de primar interimar.

PNL îl are drept candidat la funcţia de primar al municipiului Craiova pe senatorulMario Ovidiu Oprea, liderul liberalilor din această cameră a Parlamentului. Mario Ovidiu Oprea este membru PNL din 1990 şi senator din anul 2004.

ALDE trimite în competiţia electorală pentru Primăria Craiova o femeie. Este vorba despre Anişoara Stănculescu, preşedinte ALDE Craiova, şi director al Cancelariei Prefectului până la depunerea candidaturii la Primărie.

USR îl are drept candidat pe deputatul de Dolj Adrian Prisnel, iar Partidul Noua Românie, pe Sorin Preda Nica, care în 2016 a candidat pentru un post de senator în Gorj, în timp ce candidatul PMP este Dumitru Călina, de profesie inginer.

Pentru funcţia de primar al Craiovei s-au înscris şi doi independenţi, respectiv un fost consilier ALDE şi decanul Baroului Dolj.

Emil Iulian Mladin este fost consilier local ALDE şi, deşi va candida independent, este de notorietate în oraş că este susţinut în această campanie electorală de PNŢCD şi Uniunea Populară Social Creştină.

Fără susţinerea vreunui partid politic candidează la alegerile locale pentru funcţia de primar al Craiovei, decanul Baroului Dolj, avocatul Lucian Bernd Săuleanu. Decanul Baroului Dolj a fost vicepreşedinte al PNL Craiova şi a intenţionat să se înscrie în cursa internă a partidului pentru alegerea candidatului la primăria municipiului, însă a demisionat din partid, în urma desemnării directe a senatorului Mario Ovidiu Oprea.

Lucian Bernd Săuleanu, în vârstă de 42 ani, este profesor la Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova, dar şi preşedinte al Curţii de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Dolj.

Tot pe 11 iunie, în judeţul Dolj vor fi organizate alegeri locale parţiale şi în comuna Işalniţa, unul dintre candidaţii înscrişi în competiţia locală fiind chiar primarul ales în 2016, Ovidiu Flori, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor.