Publicat: 7 Septembrie, 2014 - 14:55

Violonistul Alexandru Tomescu și pianistul Amir Tebenikhin au ridicat publicul în picioare la Concertul de Gală care a deschis ediția 2014 a Concursului Enescu

Celor doi artiști din România și Kazakhstan li s-au alăturat dirijorii laureați ai Concursului Jeunesses Musicales, din China și Bulgăria, într-un concert cu valoare de simbol la Ateneul Român, în cadrul căruia s-au interpretat și lucrări de George Enescu.

Cea de-a XIV-a ediția a Concursului Internațional George Enescu (6-27 septembrie, București) a debutat sâmbătă seară, de la ora 19.00, la Ateneul Român cu un Concert de Gală susținut de doi dintre laureații Concursului, astăzi muzicieni de marcă: violonistul Alexandru Tomescu (România), laureat al ediției 1999 și pianistul Amir Tebenikhin (Kazakhstan), laureat al ediției din 2009, alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu. La pupitru s-au aflat luareatii Concursului de dirijat Jeunesses Musicales: Li Haoran (China), Donka Miteva (Bulgăria) și Jiao Yang (China). Concertul a fost transmis live pe site-ul Festivalului și Concursului Enescu, www.festivalenescu.ro și pe TVR 2, TVRHD, TVR Internațional și TVR+.

Concertul cu valoare de simbol a fost gândit special pentru a arăta tinerilor artiști oportunitățile pe care le oferă Concursul Enescu, parte a felului în care România contează pe piața internațională.

'Nu am fi fost astăzi aici dacă nu ar fi existat George Enescu', a declarat pe scena Ateneului Român Alexandru Oprean, Secretar de Stat în Ministerul Culturii, reiterând sprijinul pe care Ministerul îl acordă Concursului și Festivalului George Enescu.