Publicat: 19 Aprilie, 2013 - 16:33
Share
UPDATE 18.50: Dragnea: Singurul care a trebuit să plătească pentru noi a fost Adrian Năstase

Aproximativ 5.000 de delegaţi din întreaga ţară s-au reunit, vineri, la Bucureşti, la Congresul extraordinar al Partidului Social Democrat. Congresul a început cu intonarea imnului României, urmat de discursul actualului preşedinte al PSD, Victor Ponta. AMOS News urmăreşte pas cu pas principalele momente din cadrul evenimentului:

UPDATE: 18: 50 Secretarul general al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a vorbit, vineri, în cadrul Congresului formațiunii, despre anii de opoziție prin care au trecut social democrații, precizând că singurul care a plătit în final a fost Adrian Năstase.
"Singurul care a trebuit să plătească pentru noi toţi a fost Adrian Năstase. Sper să aibă puterea să treacă peste asta. Adrian, bine ai venit acasă!", a spus Liviu Dragnea.

 

UPDATE 18.10 Preşedintele PC, Daniel Constantin, a afirmat de la tribuna Congresului PSD, că nu poate exista o colaborare adevărată, un parteneriat adevărat în absenţa prieteniei, aceasta fiind "cheia succesului USL". El a adăugat că USL reprezintă, în opinia sa, "singura opţiune politică pe care România o are în momentul de faţă".
 

 UPDATE 17.30 Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a luat cuvântul în fața colegiilor săi de alianță:

”Am obținut o victorie extraordinară, nu doar în plan electoral, ci în plan moral, în planul acela în care puțini ne dădeau șanse, în care am putut dovedi cum două partide cu istorie diferită, cu identitate doctrinară diferită, cu gusturi diferite, pot construi împreună atunci când este nevoie pentru o țară care este una și singura noastră țară și a dvs, și a noastră, România. Ni s-a explicat de către teoreticieni că în politică niciodată unu și cu unu nu fac doi, ci mai puțin. Noi am crezut și am dovedit că unu și cu unu au făcut mult mai mult decât doi, că fac din ce în ce mai mult decât doi”, a spus Antonescu.

Acesta s-a adresat Congresului PSD cu termenul ”camarazi”, spunând că nu a devenit socialist, ci că este semnul unei lupte comune pe același front.

”Sunteți astăzi și veți fi, în anii următori, cel mai mare și cel mai puternic partid al României, aveți astăzi și veți avea în anii următori în PNL cel mai puternic și mai onest aliat pe care îl puteți avea acum în poltica din România. Sunteți parte, ca și noi, la cea mai puternică alianță din istoria României. Aveți cel mai puternic suport popular și electoral din ultimii 20 de ani”, a mai spus președintele PNL.


UPDATE 17.10 Andrei Alexandru, membru al PSD sector 2 şi fost consilier al lui Nicolae Văcăroiu, nemulţumit de faptul că i-a fost invalidată candidatura la preşedinţia partidului.

"Păstrez încă speranţa că până mâine, ziua decisivă a Congresului, se vor găsi oameni raţionali care să intervină pentru schimbarea acestei decizii abuzive a Comisiei de propuneri şi că voi primi statutul de candidat la preşedinţia PSD".


UPDATE 17.00 Adrian Năstase a fost aplaudat şi ovaţionat la scenă deschisă la Congres

UPDATE 16.25: Congresul PSD a fost deschis de un discurs susţinut de liderul partidului Victor Ponta

"Este o onoare pentru mine în 2013 să fiu liderul PSD şi să reprezint alături de dvs. această idee de schimbare de care România, Europa şi lumea au încă nevoie. E un moment de bilanţ pentru ultimii trei ani şi un moment în care trebuie să prezentăm partenerilor noştri politici, sociali, europeni şi internaţionali proiectul pe care PSD îl are pentru viitorul României, acel proiect care să facă din România o ţară mai bună şi din locuitorii României oameni mai prosperi şi mai fericiţi de a trăi într-o ţară mai dreaptă".
 
UPDATE 16.20 Congresul PSD a început cu intonarea imnului României, urmat de discursul actualului preşedinte al PSD, Victor Ponta.

 
UPDATE 16.18:  A ajuns şi Crin Antonescu, care a venit cu "gânduri bune". "În general, trebuie să punem lucrurile esenţiale înaintea incidentelor şi accidentelor şi vom şti s-o facem", a precizat Crin Antonescu la sosirea sa la Sala Palatului

UPDATE 15.50 Fostul premier Adrian Năstase a ajuns la Congresul PSD de la Sala Palatului. La sosire, Năstase a mărturisit: „Eu am venit pentru că aștept cu interes mesajul politic care se va da aici. Recunosc ca vreau să văd și o fotografie a noilor forțe din partid. Am venit din prietenie, cu dorința de a vedea prietenii mei, colegii. Am emoții. Fără îndoială că mi-a fost dor. Unii dintre ei mi-au transmis mesaje și i-am simțit aproape. Constat că am foarte mulți prieteni în continuare, unii mă consideră trist, alții prea agresiv, unii că m-am schimbat. Evident că m-am schimbat în bine, după o încercare așa dură. Timpul ne afectează pe toți”, a declarat Năstase.

 

 

Aproximativ 5.000 de delegaţi din întreaga ţară se reunesc, vineri şi sâmbătă, la Sala Palatului, în Congresul extraordinar al PSD, principalul punct pe ordinea de zi fiind alegerea unei noi conduceri a formaţiunii, până la scrutinul din 2016, precum şi modificarea Statutului PSD.