Publicat: 20 Iulie, 2012 - 21:30
Tinerii demonstrează cum antreprenoriatul crează locuri de muncă

170 de elevi din 31 de ţări au intrat în cursa pentru cea mai bună companie a anului. În total, 32 de companii de elevi, câştigătorii concursurilor naţionale din cadrul programului de educaţie antreprenorială Junior Achievement "Compania Elev" se pregătesc pentru etapa finală găzduită de Junior Achievement Romania în Bucureşti, care va avea loc Duminică, 22 Iulie.

Junior Achievement-Young Enterprise Company of the Year Competition este un eveniment international dedicat antreprenoriatului pentru tineri din toata lumea. Cu o traditie de peste 20 de ani, competitia se desfasoara in tarile membre JAYE si premiaza ideile de afaceri remarcabile, competentele si spiritul antreprenorial ale tinerilor cu varste intre 15 si 19 ani. Aceasta este etapa finala a programului "Compania Elev" care este o experienta reala de antreprenoriat, prin care echipe de elevi au oportunitatea de a-si conduce propria afacere pentru a intelege ce presupune infiintarea, functionarea si succesul unei companii.

Anul acesta, Junior Achievement Romania este in premiera gazda competitiei care va desemna cei mai buni tineri antreprenori din Europa. Cei peste 350 de participanti la eveniment vor avea parte de o experienta unica, interactionand cu membrii celei mai mari retele antreprenoriale din lume.

Profitul si vanzarile nu sunt singurele criterii de jurizare.

"O companie de elev nu este diferita de orice alta afacere. Succesul este influentat in egala masura de modul in care compania este condusa, de modul in care angajatii sai comunica unul cu celalalt, cat si de performanta", a declarat Caroline Jenner, CEO al JA-YE Europe.

Juriul format din reprezentanti din mediul de afaceri din Europa si SUA evalueaza performanta mini-companiilor din mai multe puncte de vedere, precum: comunicare, lucru in echipa, abilitati derezolvarea problemelor, sisteme de stabilirea obiectivelor,planificare si analiza, capacitati demanagement financiar si personal, dezvoltare de produs, orientarea catre client, marketing, vanzari, precum si rezultate.

De-a lungul anului scolar, 260.000 de elevi din 37 de tari au conceput un produs sau un serviciu, avand la dispozitie consultanti voluntari din mediul de afaceri si instrumentele oferite de organizatiile JA-YE la nivel national pentru a-si transforma ideea in profit sau intr-un prototip convingator pentru investitori. Programul de educatie antreprenoriala "Compania Elev" reprezinta un model de succes, fiind recunoscut de Comisia Europeana (DG pentru Intreprinderi si Industrie) drept exemplu de buna practica in educatie ce aduce beneficii pe termen lung si creste potentialul de angajare.

Castigatorii vor fi anuntati Sambata, 21 Iulie, in timpul Galei de premiere care va avea loc la Palatul Parlamentului din Bucuresti.