Publicat: 2 Ianuarie, 2012 - 16:46
Share

 

Teatrul Naţional „Radu Stanca“ Sibiu marchează începutul noului an printr-un maraton teatral de excepţie ce aduce pe scenă unele dintre cele mai importante spectacole din repertoriul instituţiei. Prima reprezentaţie din acest an va avea loc joi, 5 ianuarie, ora 19.00 şi aduce în faţa publicului cea mai jucată comedie a anului 2011 de la Sibiu: „Puricele în ureche“, în regia luişerban Puiu. 
 
Maratonul teatral continuă sâmbătă, 7 ianuarie, ora 19:00şi o aduce pe scenă pe Ofelia Popii în spectacolul „Felii“ pentru care a primit premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal. Primul sfârşit de săptămână din acest an se va încheia duminică, 8 ianuarie, ora 19:00, cu „Opinia Publică“ în regia lui Cristian Theodor Popescu, un alt spectacol premiant ce a fost distins în cadrul Galei Comediei Româneşti cu premiul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar (Nicu Mihoc)şi premiul pentru cea mai bună scenografie (Dragoş Buhagiar). 
 
Luna ianuarie continuă printr-un program efervescent ce aduce la Sibiu patru noi spectacole care vin să completeze cele douăzecişi trei de reprezentaţii programate în acest început de an. Prima premieră a anului este programată joi, 12 ianuarieşi îi aduce împreună pe actorii Nicu Mihocşi Serenela Mureşan în spectacolul „Eden“ de Eugen O’Brien. „Profesorul de franceză“, o coproducţie a Teatrului Naţionalşi CAVAS, va marca sâmbătă, 14 ianuarie, cea de-a doua premieră a acestui an. Seria premierelor continuă duminică, 29 ianuarie, cu spectacolul „Încurcă-i drace!“ în regia luişerban Puiu. Ultima premieră a acestei luni va avea loc la Secţia Germanăşi aduce în faţa publicului producţia „Shakespeare în 90 de minute / Shakespeares sämtliche Werke (Leicht Gekürtz)“ ce va avea loc marţi, 31 ianuarie. 
 
Preţul unui bilet la teatru variază între 5şi 20 de lei, în funcţie de spectacolşi locul în sală. Biletele au fost puse în vânzare la Agenţia Teatrală din bvd. Nicolae Bălcescu şi online.