Publicat: 20 Decembrie, 2014 - 12:16
Share

Pe 20-21 decembrie 2014, iubitorii de preparate tradiționale, pește și vin fiert sunt așteptați la ediția de iarnă a Festivalului Deltei, la cantina din incinta Facultății de Drept, în intervalul orar 11.00 – 19.00. Intrarea este gratuită.

Festivalul Deltei aduce în București rețete tradiționale specifice Deltei Dunării, preparate din pește de Dunăre, deserturi dobrogene minunate, precum și oamenii locului, cei care protejează cea mai bine conservată dintre Deltele Europei, străduindu-se să ducă mai departe poveștile și tradițiile locului.

Meniul este unul diversificat, iar cantitatea și calitatea recomandă fiecare dintre preparatele puse la vânzare în aceste două zile:

Icre – 5 lei

Ciorbă de pește (+pâine+ardei iute+usturoi) – 10 lei

Frigărui din somn – 10 lei

Grătar de pește – 10 lei

Saramură de crap cu mămăliguță – 15 lei

Pește prăjit – 10 lei

Sarmale din pește (+ mămăliguță) – 15lei

Chifteluțe din pește – 10 lei

Cartofi rusești – 4 lei

Salată de varză – 2 lei

Colțunași – 5 lei

Sarailii dobrogene  – 5 lei

Vin fiert 400ml – 5 lei

Apă/suc – 5 lei

Vizitatorii vor beneficia, la sute de kilometri de Delta Dunării, de un decor tradițional, de o muzică ce reface atmosfera locului, de nenumărate surprize și cadouri. Sărbătorind Sfântul Nicolae pe stil vechi, organizatorii vor oferi, la un meniu cumpărat, cadouri tuturor celor care poartă numele acestui sfânt.

Nici copiii nu vor fi ignorați. Pentru că această sărbătoare este despre bucuria copiilor, aceștia vor primi un cadou din parte organizatorilor, pentru a le însenina ziua și pentru a-i ajuta să cunoască tradițiile și sărbătorile acestei țări.

Evenimentul cu profil gastronomic tradițional este organizat de Delta Star Festival. Intrarea este gratuită.