Publicat: 16 Mai, 2016 - 13:27

Colegiul 'Nicoale Titulescu' din Brașov găzduiește, în perioada 16 — 27 mai, sesiunea specială a examenului de bacalaureat pentru absolvenții de liceu din loturile naționale care se pregătesc pentru competițiile internaționale sportive sau pe discipline, precum și pentru liceenii care susțin admiterea în universitățile din străinătate în aceeași perioadă cu prima sesiune a bacalaureatului.

Pentru susținerea examenului în sesiunea specială s-au înscris 237 de elevi de clasa a XII-a, aflați în pregătire sau în etapele de selecție pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaționale pe discipline, cât și la diverse competiții sportive (campionate europene sau mondiale de juniori etc.), precum și în situația de a participa la examene de admitere în universități din străinătate.

Sesiunea specială a început astăzi, 16 mai, și va continua marți, 17 mai, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă. În zilele de 18 și 19 mai este programată evaluarea competențelor digitale, iar în 20 și 21 mai se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Probele scrise au următorul calendar: 23 mai (limba și literatura română), 24 mai (proba obligatorie a profilului), 25 mai (proba la alegere a profilului și specializării), 26 mai (limba și literatura maternă). Afișarea primelor rezultate, la sediul Colegiului 'Nicolae Titulescu', este prevăzută pentru data de 26 mai (până la ora 18:00). Contestațiile pot fi depuse în cursul aceleiași zile, în intervalul orar 18:00 — 20:00. Acestea vor fi soluționate în data de 27 mai, zi în care vor fi afișate și rezultatele finale.

Precizăm că sesiunea specială a examenului de bacalaureat (14-27 mai 2016) se adresează elevilor care îndeplinesc următoarele condiții: participă la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale care se desfășoară în perioada sesiunii normale a examenului de bacalaureat sau susțin examenul de admitere la universități din străinătate și au făcut dovada că:

a) au fost acceptați, în etapa preliminară, la universitățile  din străinătate care le solicită pentru înscriere diploma de bacalaureat, înainte de finalizarea examenului național de bacalaureat, sesiunea iunie — iulie 2016;

b) probele de admitere sunt programate în același timp cu probele examenului de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016.

Elevii care susțin examenul de bacalaureat în sesiunea specială își asumă întreaga răspundere pentru parcurgerea integrală a materiei din care sunt elaborate subiectele de examen.

BIROUL DE COMUNICARE

MINISTERUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE ȘI CERCETĂRII ȘTIINȚIFICE